Rafelbunyol programa un tradicional Nadal ple d’activitats

1131

Rafelbunyol es prepara ja per a donar la benvinguda al Nadal amb un ampli programa d’actes que començaran el pròxim dijous 14 de desembre amb l’inici de la campanya de Foment de Vendes Nadalenques.

Es tracta d’impulsar la venda en el comerç local a través de descomptes i promocions. Una acció que l’Ajuntament s’encarregarà de coordinar, difondre i impulsar a través d’un vídeo promocional, material divulgatiu, cartells i senyalització dels prop de 40 de comerços participants.

A més, al costat d’aquesta campanya s’ha posat en marxa un Concurs d’Aparadors i Decoració Nadalenca. El jurat d’aquesta edició recorrerà els comerços participants valorant la seua creativitat i imaginació per a votar al guanyador. Els premis es lliuraran durant la Fira de Nadal.

El divendres 15 de desembre a les 19 hores, s’inaugurarà la III Ruta de Betlems celebrada en la localitat. Veïns i veïnes així com alguns comerços locals obrin les seues portes perquè puguen ser visitats els seus betlems. Xicotetes obres d’art que han construït amb dedicació, recuperant així una antiga i molt arrelada tradició on cada casa muntava el seu betlem, que s’anava ampliant a poc a poc cada any i que passava d’una generació a una altra.

El cap de setmana, dissabte 16 i diumenge 17, organitzada per l’Ajuntament i ACE (Associació de Comerciants i Empresaris de Rafelbunyol), tindrà lloc una Fira de Nadal al carrer Magdalena amb l’objectiu d’incentivar el comerç local amb la compra dels últims detalls pre-nadalencs. Un Fira en el qual participen més de 35 comerços diferents venent dolços, fruits secs llibres i material de papereria, articles de moda i bijuteria, joguets, flors de pasqua, etc. a més de dur a terme activitats per als més xicotets i xicotetes de la casa.

A la vesprada, el mateix diumenge 17 a les 17.30 hores, la Casa de la Cultura acollirà “La fàbrica de las Ilusiones“. Una obra de teatre musical infantil al voltant del tema del Nadal.

D’altra banda, esport i oci es combinen per segon any consecutiu per a donar lloc a la San Silvestre que es durà a terme el pròxim 22 de desembre a les 20 hores.

La programació cultural continua amb la música com a protagonista amb el dia 24 al matí amb les 12 hores, tindrà lloc “Nadal al Carrer” on l’alumnat de l’Escola de Música de “La Primitiva” de Rafelbunyol eixirà al carrer per a animar amb les seues nadales i cançons en un recital nadalenc en el qual repartiran dolços i mistela entre el veïnatge present. La música de “La Primitiva” continua el 26 de desembre en l’Auditori amb el tradicional “Concert del Nadal”.

El Nadal és una època màgica sobretot per als més xicotets i xicotetes. Per això, un any més la Regidoria de Joventut organitza l’Escola de Nadal. Més de 50 xiquets i xiquetes assistiran a la XIV Escola de Nadal que té l’objectiu de facilitar als pares i mares la conciliació dels horaris laborals amb les festivitats i vacances escolars.

Des del 26 de desembre i fins al pròxim 5 de gener els participants, xiquets i xiquetes de 3 a 12 anys, dividits en dos cicles: infantil i primària, tots dos dirigits per monitors titulats, realitzaran treballs manuals i jocs didàctics, entre moltes altres activitats.

Uns dies replets d’activitats on no hi ha moment per a l’avorriment, ja que es realitzaran diverses eixides com una excursió a Expojove, una visita a la Residència Verge del Miracle per a cantar nadales als majors i activitats esportives.

La màgia del Nadal es pujarà a l’escenari de l’Auditori el 4 de gener a les 17 hores amb un espectacle per a públic familiar de la Societat Musical “La Primitiva”.

L’acte més tradicional i multitudinari d’aquestes festes a Rafelbunyol serà la Cavalcada dels Reis Mags.

Ses Majestats els Reis agafaran les seues carrosses per a recórrer els carrers de la localitat amb una parada obligada a la Residència de Majors Verge del Miracle, on els reis lliuraran un present a tots i totes les residents, acompanyats per la Banda de Música “La Primitiva”.

Amb la música, ses majestats i la seua comitiva faran l’últim tram pel carrer Magdalena repartint caramels i il·lusió entre els més xicotets, fins a la porta de l’Ajuntament, on un a un, els i les més xicotetes de la casa pujaran a l’escenari per a arreplegar un present de mans del seu Rei favorit.

Dejar respuesta

Please enter your comment!
Please enter your name here

Este sitio usa Akismet para reducir el spam. Aprende cómo se procesan los datos de tus comentarios.