Rafelbunyol posa en marxa un Pla de Joventut amb un diagnòstic previ i una programació de cursos i tallers

0
102

nit d'ociLa Regidoria de Joventut de l’Ajuntament de Rafelbunyol ha posat en marxa un complet Pla de Joventut que dóna cobertura a totes les àrees i necessitats de la infància, adolescència i joventut.

Es tracta de començar a abordar un àrea de forma distinta a com s’havia fet fins ara amb un la que inclou un diagnòstic de la realitat, amb objectius i programació estable que inclou tallers, concursos i jornades de participació. Una iniciativa que l’Ajuntament està portant a terme gràcies a la incorporació d’una persona Tècnica en Animació Sociocultural, contractada a través del Salari Jove, en col·laboració amb els tècnics municipals.

L’adolescència i joventut són dues etapes complicades del desenvolupament de la personalitat que han de ser tractades amb atenció i cautela, atenent aspectes de molt diversa índole.

Per això, després de la fase inicial de diagnòstic, en la qual es va establir contacte directe amb joves, es van elaborar enquestes per a valorar les seues necessitats, inquietuds, etc., s’han establit vies de comunicació amb els Centres Educatius, amb el professorat i tutories, per a crear un entorn de confiança en què se senten segurs i participatius.

Un aspecte important d’aquest pla és la seua transversalitat i el treball conjunt amb diverses entitats i organismes per a assegurar la seua pluralitat. Entre elles, destaca el treball realitzat amb la Policia Local de Rafelbunyol per a abordar els problemes socials, així com el control de consum de substàncies addictives.

Així mateix, el Consistori s’ha reunit amb diferents associacions per a conèixer els seus programes i projectes amb l’objectiu d’integrar-los, en la mesura del possible, dins d’aquest Pla de Joventut.

Junt amb la realització d’activitats per a totes les edats, la part més important de la posada en pràctica d’aquest pla ha sigut obrir les portes de la Casa del Jove i els espais municipals com a locals de trobada i reunió de la joventut, incentivant la col·laboració intergeneracional a través de l’ajuda dels més majors en els tallers dirigits a la infància.

Una de les activitats més noves d’aquest Pla de Joventut ha sigut l’organització i estructura del programa de Oci nocturn per a joves del que ja s’ha dut ja a terme la primera jornada amb una nit de jocs i que té per objectiu el foment de l’oci saludable entre els joves de la localitat.

Dejar respuesta

Please enter your comment!
Please enter your name here