Rafelbunyol posa en marxa un banc d’aliments per a famílies en risc d’exclusió social

0
164

La Regidoria de Benestar Social de l’Ajuntament de Rafelbunyol ha posat en marxa, per a les famílies en risc d’exclusió social, un banc d’aliments mitjançant la modalitat de vals nominatius, amb una quantitat específica, a canviar en un supermercat local.

Rafelbunyol. Ajuntament

Aquesta modalitat permet que els beneficiaris siguen els qui gestionen la seua cistella de la compra i així puguen accedir a aliments frescos (carn, peix, fruita, verdura…), cosa que a través de la modalitat “clàssica” no és possible. El Consistori considera imprescindible que els beneficiaris puguen accedir als aliments que precisen a cada moment i no solament a productes no peribles.

El cost d’aquest programa, finançat íntegrament per la Diputació de València, és de 19.900 euros, i facilitarà l’accés a una alimentació adequada a 145 veïns del municipi, pertanyents a 38 famílies.

L’impacte de la crisi econòmica en el poder adquisitiu de les famílies, ha augmentat els casos de risc de malnutrició o d’escassa qualitat de l’alimentació en els seus membres. Problemàtica que es pretén minimitzar a través d’aquest programa que els va a permetre recobrar part de la normalitat de la seua dinàmica familiar que havia desaparegut amb la crisi.

Dejar respuesta

Please enter your comment!
Please enter your name here