Rafelbunyol posa en marxa un banc d’aliments per a famílies en risc d'exclusió social

539

La Regidoria de Benestar Social de l'Ajuntament de Rafelbunyol ha posat en marxa, per a les famílies en risc d'exclusió social, un banc d'aliments mitjançant la modalitat de vals nominatius, amb una quantitat específica, a canviar en un supermercat local.

Rafelbunyol. Ajuntament

Aquesta modalitat permet que els beneficiaris siguen els qui gestionen la seua cistella de la compra i així puguen accedir a aliments frescos (carn, peix, fruita, verdura…), cosa que a través de la modalitat “clàssica” no és possible. El Consistori considera imprescindible que els beneficiaris puguen accedir als aliments que precisen a cada moment i no solament a productes no peribles.

El cost d'aquest programa, finançat íntegrament per la Diputació de València, és de 19.900 euros, i facilitarà l'accés a una alimentació adequada a 145 veïns del municipi, pertanyents a 38 famílies.

L'impacte de la crisi econòmica en el poder adquisitiu de les famílies, ha augmentat els casos de risc de malnutrició o d'escassa qualitat de l'alimentació en els seus membres. Problemàtica que es pretén minimitzar a través d'aquest programa que els va a permetre recobrar part de la normalitat de la seua dinàmica familiar que havia desaparegut amb la crisi.

DEJA UNA RESPUESTA

Por favor ingrese su comentario!
Por favor ingrese su nombre aquí

Este sitio usa Akismet para reducir el spam. Aprende cómo se procesan los datos de tus comentarios.