Rafelbunyol obri els seus murs al grafiti

560

Rafelbunyol ja és oficialmente un municipi amb murs d’expressió artística, després del marcatge, ahir per la vesprada, per part de l’Ajuntament. Una acció realitzada amb l’objectiu d’ultimar els detalls per a la celebració del seu primer Festival de Cultura Urbana Rafelbunyol Final de Trajecte (RFT) que tindrà lloc els pròxims dies 30 de setembre i 1 d’octubre.

  grafiti-rafelbunyol-1L’alcalde, Fran López, acompanyat pel grafiter local J.Herer, la regidora de Cultura i Igualtat, Alicia Piquer, i el comissari del RFT, Ximo Vidal, han marcat tots els murs municipals que segons l’ordenança se podran sol·licitar per a l’Art Urbà, com anticipació al Festival que es celebrarà la setmana que ve.

Batalles de galls, skaters, tallers, conferències, exposicions i grafiti es donaran cita en aquest festival de Cultura Urbana la pretensió del qual és la utilització de l’espai públic per a aconseguir la seua transformació en un lloc de participació ciutadana, respectant la propietat privada i distanciant-ho de qualsevol acte vandàlic. grafiti-rafelbunyol-2

El divendres a la vesprada, a les 18 hores en la Casa de la Cultura, donarà començament el RFT amb un cicle de conferències i una exposició d’art urbà.

Aleix Gros Hostau, director del documental BCN Rise and Fall i Jaume Gómez Muñoz, tècnic en Disseny Gràfic socialmedia i doctor en Història de l’Art per la seua Tesi Doctoral 25 Años de Graffiti en Valencia: Aspectos Sociológicos y Estéticos, parlaran sobre la diàspora global del grafiti i l’art urbà. grafiti-rafelbunyol-3

Aquest cicle conclourà amb el visionat de l’esmentat documental que mostra a través d’una serie d’entrevistes la tibant relació entre els artistes urbans i l’Ajuntament de Barcelona. El documental succeeix en la ciutat de Barcelona però qüestiona implicacions globals sobre la hipocresia que permet a les grans marques utilitzar la publicitat per a contaminar el mitjà visual, però que penalitza la genuïna expressió artística.

El dissabte, l’analitzat i plasmat en l’exposició es torna tangible amb multitud d’activitats per a tots els públics entorn a una gran Jam de Grafiti en la qual es donaran cita  artistes de la talla de Glub, pioner del grafiti a Madrid al costat del mític Muelle, actiu des de 1986, Noke, muralista professional que ha participat en desenes d’exposicions, entre elles ARCO, Luiso, escriptor de grafiti des de 1994, Tabe i Ove, el treball del qual han sigut exposats en sales com la MTN Shop and Gallery i la Galeria Kessler Battaglia i Toni Espinar i Xemallo, membres del col·lectiu Wall Artitude.

També comptarem amb la participació de la Nena Wapa artista del col·lectiu Wall Artitude que ha realitzat diverses exposicions individuals i col·lectives, alguns dels seus treballs els realitza al costat de David de Limón i de Zazza Graff, artista francesa domiciliada a València, deixant constància que el grafit no és territori exclusiu dels homes.

Ells i elles seran els encarregats de la intervenció del mur del Camp de Futbol Municipal que donarà començament a les 10 hores i es durà a terme durant tota la jornada.

Al costat d’aquesta Jam de Grafiti els i les joves, a partir de 10 anys, podran participar en un taller pràctic de les diferents tècniques d’utilització artística dels sprays per a la realització de grafits i d’art urbà. Així mateix, tots els assistents podran gaudir d’una demostració de skate i BMX a càrrec de Alternative Sport Event.

A la vesprada, mentre els artistes conclouen el seu treball, la música serà la protagonista amb un concert de Rap en la qual actuaran Matxet en Boca, Flowrituras, Tesa (El Delicte) i Herba Negra, i una batalla de galls que enfrontarà verbalment als joves participants, i en la qual posaran en pràctica la seua facilitat d’improvisació i de rima.

Dejar respuesta

Please enter your comment!
Please enter your name here

Este sitio usa Akismet para reducir el spam. Aprende cómo se procesan los datos de tus comentarios.