Rafelbunyol es prepara per a commemorar els dies grans de Sant Antoni

595

Rafelbunyol es prepara per a commemorar els dies grans de Sant Antoni, una de les festivitats amb més tradició i arrelament de la localitat que a més enguany incorpora novetats.

Rafelbunyol coetodromEl divendres, 17 de gener, a les 22 hores s'estrenarà el nou coetòdrom municipal. Una inversió de 62.000 €, procedents del Pla de Serveis d'Obres Municipals (SOM) de la Diputació de València en 2019, que l'Ajuntament de Rafelbunyol ha realitzat amb l'objectiu de preservar una de les manifestacions festives i culturals amb major tradició i antiguitat en la població i vetlar per la continuïtat de la festa. Amb aquesta infraestructura en propietat, l'Ajuntament deixa d'haver d'amprar-la a altres municipis com fins ara.

El coetòdrom és una estructura desmuntable, de 16 metres de llarg per 8 metres d'ample. Una superfície de 128 metres quadrats que se sustenten en 10 pilars, cinc a cada costat del carrer de la Magdalena, en la qual es desenvoluparan tots els actes pirotècnics de manera segura ja que en comptar amb un sostre els coets no podran escapar-se.

Una altra de les novetats d'enguany serà la primera coetà infantil que tindrà lloc el dissabte 18 a les 18 hores, en la qual participaran 13 xiquetes i xiquets d'entre 9 a 12 anys. Les i els joves, al costat de la il·lusió per poder participar activament de la festa, a l'hora d'inscriure's han hagut de realitzar el curs sobre seguretat amb artefactes pirotècnics.

La part més important de la programació de Sant Antoni començarà demà dijous, 16 de gener, a les 19.30 hores amb una missa en honor del patró de l'església local, seguida d'una ofrena a les diferents imatges de Sant Antoni existents en la localitat.

El divendres 17 de gener gaudirem dels actes més multitudinaris d'aquesta festivitat. A les 20 hores, es realitzarà la recreació de les temptacions de Sant Antoni en el desert amb un correfoc des de l'església fins a la foguera.

Seguidament, en la plaça de l'Ajuntament es procedirà a la crema de la foguera a la qual és tradicional que els veïns i veïnes donen 3 voltes al seu voltant, quan ja està pràcticament consumida, s'iniciarà la coetà.

El dissabte, 18 de gener, la festa continua amb calderes, cucanyes, la coetà infantil i la tradicional processó.

La festa conclourà el diumenge amb l'acte més participatiu de tots: la benedicció dels animals. A partir de les 12 hores, a la porta de l'Ajuntament, centenars de mascotes, vestides amb els seus millors gal·les, rebran la benedicció del seu patró.

DEJA UNA RESPUESTA

Por favor ingrese su comentario!
Por favor ingrese su nombre aquí

Este sitio usa Akismet para reducir el spam. Aprende cómo se procesan los datos de tus comentarios.