Rafelbunyol emet la festa de Sant Antoni en directe a través d’Internet

0
252

sant antoniRafelbunyol es troba immers ja en la celebració de la festivitat de Sant Antoni, patró dels animals, una de les festivitats amb més tradició en el municipi i que per primera vegada, podrà seguir-se en directe per tot el món a través de YouTube.

Aquesta iniciativa, engegada pels festers de Sant Antoni, en col·laboració amb l’Ajuntament de Rafelbunyol, ha sigut possible gràcies a la innovadora tecnologia de l’empresa Wolkam que ofereix serveis en streaming mitjançant un sistema únic en el món que combina àudio i vídeo en un sol code, emetent en directe i permetent una reculada en l’enregistrament de fins a 4 hores. A més, els internautes disposen d’un xat obert per a comentar la festa en temps real.

Una vegada finalitzats els festejos, mitjançant el mateix canal de YouTube, tot aquell que ho desitge podrà visionar un time last de la gravació completa, així com una gravació dels actes més importants de la festa.

Una celebració que encara que ja va donar començament dilluns passat, no serà fins demà quan comence el gruix de la seua programació.

A les 20 hores, es procedirà la representació de la marxa de Sant Antoni en el desert, temptat pel dimoni. Posteriorment, els festers repartiran entrepans i pots de cerveses entre tots els presents.

A boca de nit, a les 21 hores, arribarà el moment de la crema de la foguera en honor a Sant Antoni enfront de l’Ajuntament. Després de donar-li les 3 voltes de rigor al foc, començarà la “Coetà”. Centenars de coets il·luminaran el cel del municipi, disparats en el recinte barrat instal·lat en el carrer Magdalena, de 12 metres d’alt i 60 metres de llarg.

El dissabte, 16 de gener, és dia de les calderes i processó. A primera hora del matí començarà l’elaboració de les tradicionals calderes en el carrer Magdalena. A partir de les 14 hores, després de la benedicció de les mateixes, es procedirà al repartiment de caldera, entre tots aquells veïns que hagen adquirit un tiquet. El preu de la ració són 2 euros i els tiquets ja poden retirar-se en els forns i bars del municipi.

A la vesprada, a les 17 hores, es durà a terme una nova cordà, aquesta vegada amb la col·laboració especial dels festers de Sant Antoni 2017. Finalment, al voltant de les 20 hores tindrà lloc una solemne processó pel recorregut de costum.

El diumenge, 17 de gener, conclourà la commemoració de la festivitat, amb l’acte més multitudinari de tots: la benedicció dels animals. A partir de les 12 hores en la porta de l’Església, centenars de mascotes, vestides amb els seus millors gal·les, rebran la benedicció de Sant Antoni Abad, patró dels animals, mentre els festers duen a terme el tradicional repartiment d’estampetes.

Dejar respuesta

Please enter your comment!
Please enter your name here