Activitats coeducatives, culturals, juvenils i esportives ompliran la Setmana de les Dones de Rafelbunyol

55

L'Ajuntament de Rafelbunyol, coincidint amb la commemoració del Dia Internacional de la Dona, està organitzat durant tot el mes activitats coeducatives, culturals, juvenils i esportives que se centren principalment en la Setmana de les Dones i la Igualtat que tindrà lloc del 7 al 13 de març.

Fins al 10 de març, la Biblioteca Municipal desenvoluparà la activitat de foment de lector 'Un món de dones extraordinàries' per a xiquetes i xiquets a partir de 5 anys que conclourà amb l’exposició dels dibuixos resultats a partir del divendres en les seues instal·lacions.

El dilluns, 7 de març, es durà a terme l’acte institucional de la setmana. Una marxa coeducativa amb el lema 'Perquè puc ser seré' que comptarà amb la participació de tota la comunitat educativa de Rafelbunyol.

Una iniciativa que  té com a objectiu principal recuperar la genealogia feminista de les dones pioneres de la Comunitat Valenciana, en l'educació, les lletres, les arts, la ciència, la política, per a trencar amb la criptogínia que ens va privar de les seues històries de vida i assoliments.

Aquesta activitat consistirà en que tant l'alumnat d’ambdues CEIPS com el de l’IES i el Talleram, redactarà i llegirà un missatge parlant cap sobre dels assoliments de les dones amb el qual identifique i que reflectisca l'àmbit laboral al qual es vulguen dedicar, trobant en elles la motivació per a fer-ho.

L'Ajuntament conscient de la importància d'educar en la igualtat, no sols ha planificat aquesta activitat sinó que ha pensat en les i els més xicotets de la casa amb el conta-contes 'Esta no és la típica història', dimecres 9 de març, i el taller mural “Dones importants” el dijous 10.

Un dels actes centrals serà la presentació pública als agents socials de la localitat del I Pla Municipal d’Igualtat d’Oportunitats entre Dones i Homes al saló d’actes de la Casa de la Cultura.

Després de l’aprovació al plenari  per unanimitat d’aquest important document marc que ratifica el ferm compromís de tota la corporació per l'avanç en la implementació de polítiques públiques que impulsen la igualtat efectiva entre dones i homes, es presentarà al teixit associatiu aquest document que promou la igualtat a través de mesures eficaces, així com la intervenció en la desigualtat de gènere tenint en compte les circumstàncies socials i institucionals de Rafelbunyol.

El dijous, aprofitant l’afluència del mercat, les Ames de Casa Tyrius, faran demostracions dels tallers que duen a terme des de l’associació. Uns tallers als quals obriran les seues portes durant tota la setmana perquè qualsevol que vulga puga participar de manera gratuïta: Cristal, tall i confecció, polseres, boixets, punt de ganxo, flors de tela i tul.

A més, per a apropar la seua activitat a la ciutadania, durant el cap de setmana, tindrà lloc una exposició amb les treballs elaborats en els diferents cursets.

El dissabte, 12 de març, a les 10 hores, arribarà el moment de les més esportives amb una masterclass d’Aquafitness gratuïta per a dones a la piscina coberta municipal.

Per últim, el diumenge, 13 de març, Rafelbunyol tancara la programació amb l’obra de teatre 'Les Solidàries' a les 19 hores a la Casa de la Cultura.

Dejar respuesta

Please enter your comment!
Please enter your name here

Este sitio usa Akismet para reducir el spam. Aprende cómo se procesan los datos de tus comentarios.