Quart de Poblet commemora el 25 d’Abril en una setmana cultural per a recordar la pèrdua dels Furs

0
90

Un ampli ventall d’entitats socioculturals de Quart de Poblet han organitzat, del 22 al 26 d’abril, una setmana cultural per a recordar la derrota de la Batalla d’Almansa el 25 d’abril de 1707, que va suposar la pèrdua dels Furs del Regne de València.
Els actes porten com a lema la frase “Quart de Poblet passa en flames”, en record del saqueig i incendi de Quart de Poblet perpetrat el 17 de gener de 1706 per les tropes borbòniques, durant la Guerra de Successió. El grup valencià Al Tall recull la frase en la cançó “Processó”.

Els actes començaran el dilluns, 22 d’abril, a les 19h., amb un homenatge al grup valencià “Al Tall”, a la Casa de Cultura. L’endemà, s’inaugura una exposició d’acordions; dimecres, 24 d’abril, l’economista Josep Maria Jordan i Galduf presentarà el seu llibre “Europa, el somni i la realitat”; dijous, 25 d’abril, el cor “Les Veus del Túria”, de l’Ateneu de Benaguasil, presenta l’espectacle “Potser cal ser valents altre cop”, un homenatge a la “Nova Cançó”. Els actes acabaran divendres, 26 d’abril, amb jocs de carrer i animació infantil i amb un sopar popular en faixa i un bureo, a càrrec del Grup de Danses de Quart de Poblet.

En la setmana cultural col•laboren les següents entitats: El Mussol, Colla Va de Bo, Grup de Danses de Quart, L’Estornell, Col•lectiu local Compromís de Quart, EUPV, PSOE, ACPV, Escola de Música SAM La Unió, Amics de la Passejà, Quart de Poblet Història i Patrimoni, Llibreria Llum de Lluna, Ateneu Cultural de Benaguasil, Clarió (recursos socioeducatius) i la revista Saó. Els organitzadors agreixen a l’ajuntament de Quart de Poblet la cessió d’espais públics per a la realització de les activitats.

Dejar respuesta

Please enter your comment!
Please enter your name here

Este sitio usa Akismet para reducir el spam. Aprende cómo se procesan los datos de tus comentarios.