Puçol reclama el soterrament de les vies del tren pel nucli urbà aprofitant les obres del tercer carril

564

Puçol. Ayuntamiento 2

El Ple de l’Ajuntament de Puçol, celebrat anit, ha aprovat una moció del Bloc-Coalició Compromís que reclama el soterrament de les vies del tren al seu pas pel nucli urbà del municipi aprofitant les obres del tercer carril. El PSOE ha votat en contra, Iniciativa s’ha abstingut i l’equip de govern a favor.

La moció, la primera elaborada pels Adherits a Compromís per Puçol, constata que l’anomenat tercer carril, un projecte ja en construcció i que preveu adaptar totes les vies actuals del tren perque hi puguen circular també els AVE, suposa consolidar de manera pràcticament irreversible la divisió del poble ja que eixos trens passaran pel mig del municipi a velocitats de fins a 160 km/h.

A més, el projecte de construcció de l’AVE, que en el cas del Puçol suposaria traure les vies del tren per fora del municipi (una reivindicació unànime de tots els partits locals), ha quedat ajornat sine die pels governs espanyol i valencià al.legant problemes econòmics.

El portaveu del Bloc-Coalició Compromís a l’Ajuntament de Puçol, Enric Esteve, afirma que “tots volem les vies per fora del poble. I tots sabem que això no va a fer-se, en el millor dels casos, fins d’ací dècades. Fins i tot, el portaveu del Psoe va arribar a reconéixer en el Ple que ni els néts del seu nét no ho voran això. Davant esta realitat, que pot agradar poc o gens, uns hem proposat l’alternativa de soterrar les vies i altres la melancolia del ‘jo vull el que reconec que no va a fer-se’, a pesar que això supose condemnar Puçol a seguir dividit durant generacions”.

2 Comentarios

 1. El autor de la noticia ha obviado algunas cosas:
  - El PSOE defíende lo que tiene aprobado por
  a PUÇOL, que no es otra cosa y nada menos, que la doble plataforma del AVE fuera del casco urbano y, paralelas al su trazado, el desvío de las vías que actualmente pasan por el medio de la localidad. Es decir el auténtico CORREDOR MEDITERRÁNEO.
  - El PP se lo carga y realiza un tercer carril, en su proyecto, POR EL MEDIO DE PUÇOL, es decir por dónde actualmente PASAN LOS TRENES.
  - La propuesta del BLOC, propone el enterramiento de las vías (ya rechazada esta propuesta por imposibilidad técnica por parte del Gobierno de España y también por la propia Generalitat). Pero como lo ve inviable, pide las máximas garantías de seguridad para ese tercer eje que pasa por el centro del pueblo, y claro el PP lo aprueba.
  - Por cierto lo que no verán los nietos del nieto del viceportavoz del PSOE será las vías enterradas que usted propone; por el contrario con las correspondientes inversiones SI PUEDE SER UNA REALIDAD ANTES DEL 2020 y recibir las ayudas de la UE, que han priorizado como obra urgente EL CORREDOR MEDITERRÁNEO.
  - Me queda meridianamente claro que EL PP DE PUÇOL con admitir el tercer carril por las vías actuales, no defiende a su pueblo; mi duda razonable es si la postura que el Bloc postula lo hace.

 2. El que ha omés el viceportaveu és que gràcies al Psoe, Puçol no té soterrades les vies fa 25 anys quan governaven els socialistes en l‘Estat espanyol, en el País Valencià i en Puçol. Ara em recorda al “perro del hortelano. que ni come, ni deja comer“. En Compromís estem d‘acord amb el corredor del mediterrani, però no d‘ací 40 anys.

Dejar respuesta

Please enter your comment!
Please enter your name here

Este sitio usa Akismet para reducir el spam. Aprende cómo se procesan los datos de tus comentarios.