Puçol agota el pressupost de 15.000 euros per subvencionar contractacions en empreses de la localitat en no més un mes

642

Dos actuacions municipals de l'Ajuntament de Puçol estan ajudant a reduir el nombre de parats en la població durant el present any: d'una banda, l'ajuda de 15.000 euros a empreses per a la contractació de veïns ha esgotat el seu pressupost en no més un mes; d'un altre, la borsa social d'ocupació permetrà contractar, durant els pròxims sis mesos, a vint veïns parats de llarga duració.

466-visita-empresa-envases_navalonEl Govern municipal va considerar, durant la preparació del pressupost municipal per a 2016, que la millor forma d'incentivar la creació d'ocupació era subvencionar a les xicotetes i mitjanes empreses que dubtaven entre realitzar alguna nova contractació, una ajuda que els permetera prendre la decisió.

“Sempre parlem de contractar parats de la població, de qualsevol edat, l'important és que eixa xicoteta subvenció els decidira a llançar-se a contractar”, explica la regidora Lola Sánchez. “Una contractació subvencionada amb mil euros per contracte de tres mesos, dos mil per sis mesos i tres mil per contractes indefinits. I la resposta ha sigut espectacular”.

Espectacular perquè les bases es van publicar al març i a finals d'abril s'havia esgotat la partida de 15.000 euros, el que ha portat al Govern de Puçol a estar estudiant com ampliar eixa partida este mateix any.

“No era fàcil endevinar si la quantitat assignada s'anava a quedar curta. Fa dos anys el Pla d'Ocupació Conjunt entre empreses i administracions va ser un fracàs: a penes va haver-hi contractes i va sobrar diners. D'ací que ens plantejàrem una quantitat inicial i, ara, estiguem estudiant com ampliar-la”.

L'èxit ha sigut doble, ja que les empreses locals no han anat al mínim de tres mesos per a optar a la subvenció, sinó que la majoria han sigut contractes de sis mesos i, a més, dos són indefinits.

Paral·lelament, la baremació de la Borsa Social d'Ocupació ja està publicada en la pàgina web municipal i en la seu electrònica des del 23 de maig, i l'1 de juny comença a treballar el primer grup de deu veïns durant un trimestre; al finalitzar, l'1 de setembre comença el segon grup, també compost per deu veïns durant un altre trimestre.

“En definitiva, estem ajudant a crear ocupació estable, una cosa que hem aconseguit amb la subvenció, però també amb les visites setmanals en què anem arreplegant les inquietuds dels empresaris locals per a organitzar cursos formatius i, sobretot, per a potenciar l'Agència de Col·locació de Puçol com a punt a què acudixen perquè els ajudem a trobar el personal adequat a les seues necessitats”, finalitza la regidora d'Ocupació.

Dejar respuesta

Please enter your comment!
Please enter your name here

Este sitio usa Akismet para reducir el spam. Aprende cómo se procesan los datos de tus comentarios.