Primer soterrament d’un represaliat del franquisme a Cullera

38
Després de dècades, la família d’un dels ciutadans de Cullera represaliats pel franquisme ha pogut donar-li un soterrament digne al cementeri de Cullera.
cementerio CulleraÉs el primer dels 19 cullerencs, les restes dels quals es trobaven a la fossa comuna 112 de Paterna, en arribar a la fi d’este procés de justícia històrica que s’ha allargat durant anys.
La regidora de Patrimoni Històric, Amparo Jover, assegura que des de l’Ajuntament es continuarà ajudant en tot el possible per a tancar este capítol, sens dubte un dels més tristos i vergonyosos de la història d’Espanya.
‘Tots els passos que s’estan donant en este procés no hagueren estat possibles sense el treball de l’Associació de Familiars de Víctimes del Franquisme de la Fossa 112 de Paterna. Esperem que la recuperació dels cossos, la seua identificació i el poder soterrar-los amb dignitat ajuden als familiars a tancar ferides i a aplacar el sofriment’, assegura Jover.
Víctimes del franquisme
Sols a la fossa comuna 112 de Paterna es trobaven les restes de 19 cullerencs dels quals solament dos han estat identificats.
Entre esta i altres fosses s’han trobat les restes de 66 ciutadans de Cullera víctimes del franquisme, tots ells morts entre l’any 1938 i 1956, representant un 5 % de la població d’aquell moment segons l'estudi 'Els afusellaments al País Valencià (1938-1956)' l'autor del qual és Vicent Gavarda.

Dejar respuesta

Please enter your comment!
Please enter your name here

Este sitio usa Akismet para reducir el spam. Aprende cómo se procesan los datos de tus comentarios.