Gràcies per ajudar-nos a construir una societat més democràtica, crítica i lliure

3648

En primer lloc, vull felicitar i donar l’enhorabona a tots els que formeu part del projecte Hortanoticias, al seu director, Manuel Furió, i a cadascun dels redactors, redactores i col·laboradors que cada dia manteniu viu el pols informatiu d’un portal que és ja un referent a la comarca de l’Horta i l’àrea metropolitana de València.

No tots els dies es pot celebrar que un mitjà de comunicació fa públic el seu número 3.000. En el cas d’Hortanoticias, aquesta efemèride és fruit de més d’una dècada de treball, de 12 anys informant en un àmbit geogràfic d’un milió i mig de persones.

La consolidació dels espais informatius garanteix la salut de la nostra democràcia, perquè de la mateixa manera que no es pot fer periodisme sense periodistes, no es pot construir una societat democràtica sense mitjans de comunicació.

En el cas d’Hortanoticias celebrem també la seua decidida aposta per la nostra llengua, respectant el bilingüisme d’aquesta terra i cosint el territori amb la vertebració d’una comarca molt àmplia amb municipis que comparteixen necessitats i reptes.

Com deia Vargas Llosa, la salut democràtica d’una societat es mesura avaluant la diversitat d’opinions, la llibertat d’expressió i l’esperit crític dels mitjans de comunicació. Recolzar el treball dels mitjans no és una despesa, com moltes vegades es pensa des de les institucions, sinó una inversió en pluralitat, coneixement, vocació transformadora i ciutadania.

Vosaltres, els i les periodistes d’Hortanoticias, sou els grans protagonistes d’aquesta aventura que hui celebra el seu episodi 3.000. Com a president de la Diputació i alcalde, us anime a continuar exercint la vostra professió fins a les últimes conseqüències. Els lectors i la societat us estaran eternament agraïts.

Jorge Rodríguez Gramage | president de la Diputació de València

Dejar respuesta

Please enter your comment!
Please enter your name here

Este sitio usa Akismet para reducir el spam. Aprende cómo se procesan los datos de tus comentarios.