PP i SIM tomben la proposta per a la gravació i la difusió dels Plens municipals a internet

0
76
Bankia

La moció presentada per Bloc-Compromís de Museros per a que que l’Ajuntament gravara els plens en vídeo i que posteriorment es penjaren els plenaris en la web municipal o que es posaren enllaços als llocs web on s’allotjaren els vídeos va ser desestimada en els vots contraris del PP i l’abstenció de SIM.
Segons Andreu Collado, portaveu valencianista, J. M. Aznar, alcalde de Museros, va afirmar diverses vegades que el govern que dirigeix ja és suficientment transparent, mentres que Vicent Josep Simon (SIM), soci de govern del PP, que abans del plenari es manifestà favorable a aprovar la moció, finalment optà per abstindre’s i impedir així que eixira avant la proposta.

Per a Collado, “la moció pretenia que l’Ajuntament de Museros aprofundira en la transparència, l’accés a la informació i la participació ciutadana facilitant als muserencs totes les vies de comunicació possibles amb l’administració local i fer possible que molts ciutadans que per estudis, treball o falta de temps no poden acudir en persona als plens pogueren tindre accés a consultar els plens fent ús d’Internet a qualsevol hora i en qualsevol lloc”.

Víctor Xercavins, regidor ponent de la moció, indica que “la proposta incidia en el fet que la iniciativa no comportava cap cost per a la precària situació econòmica de la hisenda municipal ja que la gravació en format digital es pot fer fàcilment i hi ha llocs d’allotjament de vídeo gratuïts on penjar les gravacions. A més, la difusió per Internet dels plens és una pràctica que cada vegada més ajuntaments estan realitzant, com per exemple Rafelbunyol (governat també pel PP), i BLOC-Compromís pretenia que Museros fóra un altre poble dels primers de la comarca a portar-ho a terme”.

Dejar respuesta

Please enter your comment!
Please enter your name here