Polèmica entre l’Ajuntament i el Sagrat Cor: el col·legi no accepta la solució proposta per a millorar el trànsit rodat al seu entorn

0
175

En vista dels problemes de circulació generats a l’entorn del col·legi Sagrat Cor, la Regidoria de Trànsit ha estat intentat consensuar, amb la Direcció del centre, una solució satisfactòria per a totes les parts. Les converses, iniciades mesos arrere, es van reprendre el passat 17 de juliol de 2014 en una reunió en què es van plantejar els problemes de seguretat de vianants i escolars, així com els espais d’estacionament de vehicles.

“Des del primer moment, la Direcció del col·legi s’ha mantingut contrària a solucionar el problema del trànsit en la zona sempre que la mesura afecte l’espai interior del centre educatiu i, alhora, manté que és l’Ajuntament el que ha de disposar l’estacionament necessari en la zona”, va assegurar el regidor de Trànsit, José Valenzuela, qui va presentar una proposta “avalada per l’arquitecte municipal i el servei de la Policia Local, intendent i inspector”, va continuar Valenzuela.

Entre les mesures proposades pel responsable de l’Àrea, es troba l’ampliació de la porta actual d’entrada de vehicles, situada al carrer del Sagrat Cor, i la d’accés d’escolars, que incorporaria un pas protegit adequadament senyalitzat amb accés als patis. També es preveu la zona ja existent d’estacionament per al professorat i la creació d’un circuit d’entrada i eixida de vehicles turismes, amb separació per a tots dos sentits de la circulació per una tanca de jardineria.

El centre entén que està exempt de complir la legalitat vigent atès que “les autoritzacions urbanístiques de les quals disposa són molt anteriors al Pla General d’Ordenació Urbana […] i no és procedent imposar al Col·legi Sagrat Cor la creació d’aparcaments, circuits de càrrega i descàrrega o qualsevol altra mesura”.

“En l’última reunió, del 16 de febrer de 2015, se’ls va proposar la possibilitat de realitzar un període de prova de dues setmanes lectives, a fi d’avaluar els resultats, i es va acordar mantenir una nova reunió el dia 2 de març, a la qual no van assistir i, una hora abans, telefònicament, van reiterar la seua posició de mantenir la situació actual”, va explicar Valenzaula. El regidor assenyala que la directora del col·legi, en carta dirigida al regidor de Trànsit, assegura que “l’Ajuntament disposa de mecanismes i alternatives suficients per a donar solucions reals i efectives als problemes relatius al trànsit” i que, “en tot cas, el problema de l’entrada i l’eixida de l’alumnat és comú a tots els col·legis i centres docents situats a Godella, per la qual cosa les solucions proposades haurien de ser, almenys, similars a les disposades per als altres centres”.

Tot i així, el regidor considera que es tracta d’una “desatenció al poble de Godella” ja que el centre no ofereix un pla per a solucionar “una problemàtica generada per la seua activitat docent”.

Dejar respuesta

Please enter your comment!
Please enter your name here

Este sitio usa Akismet para reducir el spam. Aprende cómo se procesan los datos de tus comentarios.