Polèmica en deixar l’equip de Govern de Rocafort fora del Dia de la Dona a tres associacions locals

1533

Els actes de la Setmana de la Dona organitzats per l’Ajuntament de Rocafort sota el lema “En Rocafort jugamos a la igualdad” ha començat en polèmica perquè no comptar l’equip de govern en tres associacions del poble (La Pedrera, AVV Antonio Machado i Republicans de Rocafort) i l’associació En tu Seno, dedicada a la investigació contra el càncer de pit, segons ha denunciat Compromís.

La formació nacionalista ha criticat la decisió de la regidora d’Igualtat, Rosario Marco, que ha rebutjat la participació en els actes de la Dona de les citades 4 associacions.

Segons Compromís, el passat 12 de febrer, diverses associacions del poble van rebre un correu de Gabinet d’Alcaldia per a convocar-les el dia 17 a una trobada per tractar les propostes per a la Setmana de la Dona.

Eixe dia, sempre segons Compromís, les associacions van proposar les seues activitats per tal que l’ajuntament les poguera incloure en la programació, de la mateixa manera que s’havia fet els anys anteriors.

Compromís ha continuat explicant que el 26 de febrer, l’Ajuntament va publicar el programa de la Setmana de la Dona sense les activitats proposades en la reunió per almenys tres associacions del poble (La Pedrera, AVV Antonio Machado i Republicans de Rocafort).

El problema va sorgir, segons sempre la versió de Compromís per Rocafort quan, l’Ajuntament sí que va incloure-hi els logos de les associacions. Aquestes associacions, sorpreses, van demanar conjuntament a la regidora que incloguera les seues activitats en el programa, tal com esperaven, o eliminara els logos. Finalment l’ajuntament va decidir eliminar els logos".

Compromís per Rocafort ha lamentat la situació al considerar que “la igualtat abans era una cosa de totes i de tots, totes les associacions formaven part de la Setmana de la Dona coordinada per l’Ajuntament mitjançant el Consell d’Igualtat -encara sense convocar per aquest Govern-, cadascuna amb la seua ideologia i amb el seu concepte d’igualtat, sempre convivint des del respecte i l’interés per millorar el poble”.

Per a Compromís, “Marco encara no ha comprés que és la regidora de totes i tots, també de les persones que pensem diferent; i fa evident que el Govern juga amb la igualtat perquè no és inclusiu ni accepta la diferència, ni tan sols considera la igualtat una cosa important”.

1 Comentario

  1. Com a president de l'associació de Veïns i Veïnes "Antonio Machado" de Rocafort, una de les associacions eliminades del programa/ cartell municipal, confirme les informacions de Compromís descrites en l'article.
    Una situació preocupant, duta a terme per la regidoria d'Igualtat actual, que trenca la participació del teixit associatiu en els actes de la "Setmana de la Dona" construït durant els últims anys.

Dejar respuesta

Please enter your comment!
Please enter your name here

Este sitio usa Akismet para reducir el spam. Aprende cómo se procesan los datos de tus comentarios.