Podemos i Compromís creen una plataforma per a recuperar la gestió de l’aigua pública de Torrent

0
137

Torrent. Podemos y Compromis. aguaEls màxims representants de Podemos Torrent i Compromís per Torrent, José Catalá i Pau Alabajos, respectivament, han anunciat la creació d’una plataforma político-ciutadana per a recuperar la gestió de l’aigua pública de Torrent, que actualment està gestionada per la multinacional francesa Suez Enviroment, la qual a més a més s’emporta el 49% dels guanys anuals, que només al 2014 suposaren un muntant global de 848.966€.

Compromís i Podemos han decidit sumar les seues forces a Torrent per a aconseguir que la gestió de l’aigua pública torrentina “siga 100% municipal, on tots els guanys, així com les tarifes de l’aigua, estiguen al servei de la ciutadania en la seua totalitat, cobrant un preu ajustat al cost de manteniment i evitant els talls de subministrament a totes aquelles famílies i persones que no poden fer front al pagament del rebut de l’aigua per causes econòmiques o d’exclusió social”.

Tant Catalá com Alabajos han fet memòria del que va suposar en 1995 entregar a una mercantil privada la gestió i els guanys del 49% de l’aigua pública de Torrent . Ambdós han destacat que només comptant des de l’any 2009, “aquesta multinacional privada s’ha emportat de Torrent 2.309.927€, uns diners que han deixat de repercutir en la millora social i econòmica de la ciutadania de Torrent”.

Finalment Catalá i Alabajos han volgut destacar que la plataforma està oberta a totes aquells col·lectius ciutadans i partits polítics que hi vullguen sumar-s’hi, “perquè el bé comú ha d’estar defensat per damunt dels interessos de les grans multinacionals”, anunciant que els estatuts presentats davant el PROP ja preveuen l’exclusió prèvia de tots aquells que estiguen implicats tant en escàndols de corrupció com en les anomenades portes giratòries.

Dejar respuesta

Please enter your comment!
Please enter your name here

Este sitio usa Akismet para reducir el spam. Aprende cómo se procesan los datos de tus comentarios.