Unides Podem-EUPV Castelló anima als llogaters a denunciar els abusos dels fons voltor

24

Unides Podem-EUPV de Castelló va celebrar aquest dimecres una taula redona sobre el dret a l'habitatge en la qual va animar a la ciutadania a denunciar els abusos immobiliaris que cometen els fons voltor en lloguers. L'acte va comptar amb les intervencions del secretari autonòmic d'Habitatge, César Jiménez, i els portaveus del Sindicat de Llogaters de Castelló, Javier Vázquez, i de la PAH, Nicole Tudorache.

«Aquest acte és una magnífica oportunitat per a visibilitzar que quan el teixit organitzatiu presenta denúncies les Administracions les atén. En aquesta sinergia entre Administració Pública i la societat civil podem aconseguir més avanços contra els fons voltor i altres activitats especulatives», va destacar el secretari autonòmic en la jornada, que es va celebrar de manera presencial en la seu de la Morada i també de manera telemàtica.

Jiménez va subratllar la labor del Sindicat de Llogaters de Castelló i va exposar que la denúncia que han presentat davant la Conselleria d'Habitatge contra fons voltor de la ciutat per descomptat assetjament immobiliari pot comportar «les primeres sancions administratives contra els fons voltor per incompliment dels plecs de condicions» en lloguers.

En l'acte es va apel·lar als inquilins afectats a presentar denúncies contra les pràctiques abusives que incomplisquen la Llei de Funció Social de l'Habitatge o la Llei d'Arrendaments i, com a mostra, es va ressaltar que a Catalunya s'ha aprovat una Llei del Lloguer que regula el preu en zones tensionades gràcies a la pressió del Sindicat de Llogaters, s'han presentat denúncies contra clàusules abusives i l'Ajuntament de Barcelona ha obert una expedient sancionador contra els fons d'inversió per tindre buits habitatges de VPO.

Des de la PAH i el Sindicat de Llogaters de Castelló van esmentar algunes actuacions il·legals de les societats de capital de risc en el lloguer i que han sigut denúncies davant la conselleria com el no informar de la possibilitat de pròrroga quan finalitza el contracte, eludir el manteniment de zones comunes o assetjament immobiliari perquè les famílies abandonen la seua llar.

DEJA UNA RESPUESTA

Por favor ingrese su comentario!
Por favor ingrese su nombre aquí

Este sitio usa Akismet para reducir el spam. Aprende cómo se procesan los datos de tus comentarios.