La Pobla de Farnals pagarà 60.000 euros per no tancar un pub que no tenia llicència d'activitat ni d'apertura

1809

El Tribunal Superior de Justícia de la Comunitat Valenciana ha estimat parcialment el recurs d’apel·lació interposat per l’Ajuntament de la Pobla de Farnals contra la sentència del Jutjat número 3 de València, que obligava al municipi a indemnitzar a tots els veïns i veïnes d’una finca ubicada dalt d’un establiment d’oci nocturn que no disposava de llicència d’activitat i que sobrepassava el nivell sonor permés per llei.

La nova sentència recull que només s’haurà d’indemnitzar als habitants de l’única vivenda que ha certificat la irregularitat a través d’un estudi de sonometria, que demostra que el soroll era fins a 4 vegades superior als màxims establerts.

El veredicte de la magistratura recull que el local va operar sense llicència d’activitat entre els anys 2003 i 2008, i sense llicència d’apertura fins el 2012, i recrimina a l’administració local la seua inactivitat davant aquesta situació per no impedir una activitat clandestina i per no forçar el compliment d’una l’ordre de clausura establerta en desembre del 2008.

Enric Palanca, alcalde de la localitat, ha explicat que “esta nova sentència ens podria costar al voltant de 60.000 euros, que novament eixiran de la butxaca de tots els veïns i veïnes de la Pobla de Farnals, per una  inactivitat administrativa reprotxable, tal i com s’expressa el jutge a la sentència. A l’actual Ajuntament li toca assumir les errades i deixadeses dels governs anteriors, i el més trist de tot és que sembla que la pluja de sentències no acaba ací”.

El màxim representant creuetí ha afegit que esta situació pot derivar d’un “model de contractació subjectiu” dels serveis jurídics de l’Ajuntament. En este sentit, Palanca ha remarcat que actualment el municipi ha licitat a través d’un procediment obert la concessió del servei perquè una empresa amb professionalitat desenvolupe la feina amb les màximes garanties.

Dejar respuesta

Please enter your comment!
Please enter your name here

Este sitio usa Akismet para reducir el spam. Aprende cómo se procesan los datos de tus comentarios.