La Pobla aprova el plec per a licitar els serveis de neteja viària i jardineria amb noves clàusules socials i mediambientals

1298

El ple de l'Ajuntament de La Pobla de Farnals ha aprovat les noves condiciones per a la contractació del servei de neteja viària i jardineria del municipi, activitats que fins ara desenvolupa una mateixa empresa amb un contracte prorrogat.

El plec contempla separar les tasques en dos lots, perquè puguen optar un major nombre de mercantils al concurs públic. A més de les qüestions tècniques on s’especifiquen les tasques concretes a realitzar, les bases recullen aspectes socials i mediambientals, com ara atorgar més puntuació a les empreses que s'esforcen per integrar persones discapacitades o que tinguen dificultats per a accedir al mercat laboral, o a aquelles que utilitzen productes respectuosos amb el medi ambient

L’Ajuntament de la Pobla de Farnals, amb l’aprovació del plec, augmenta significativament la despesa per estos serveis, amb l’objecte de millorar les tasques en totes les zones de la localitat. Amb l’actual contracte, el servei de neteja no inclou algunes zones del municipi, que s’han de completar amb els treballs de la brigada municipal o contractacions a altres empreses.

Així, amb la nova licitació hi haurà 4 treballadors al nucli del poble i altres 4 a la platja, que es reforçaran amb altres dues contractacions en el període estival. A més, s'afegiran noves condicions com, per exemple, la neteja de la plaça de les Corts Valencianes al barri de la platja els diumenges d'hivern després del mercat o la introducció de la tècnica d'aigua a pressió.

En quant a les zones verdes, fins ara només operava un jardiner tot l'any i un de reforç durant mig any, un nombre massa reduït per a tota l’extensió del terme. Amb la nova adjudicació hi haurà un encarregat, 3 treballadors durant tot l’any i un altre de reforç entre març i setembre. Per altra banda, al concurs es valorarà que l’empresa aporte millores a través de la plantació d’espècies ornamentals de temporada o amb la realització d’un catàleg municipal d’arbres i arbustos.

Victoria Prieto, regidora d'Obres Públiques, ha manifestat que la necessitat d'un nou contracte de neteja i jardineria “es deu a que l’actual servei és insuficient per a cobrir les necessitats del municipi, tant del poble com de la platja”. També ha afirmat que amb la nova adjudicació “augmentem considerablement la despesa pels serveis de neteja i jardineria, però és una inversió necessària per a mantindre en un estat òptim els carrers i els parcs de la Pobla de Farnals”.

El lot de neteja té un dotació de 694.406 euros per a quatre anys, mentre que el lot de jardineria s'adjudicarà per un màxim de 942.457 euros per al mateix període.

DEJA UNA RESPUESTA

Por favor ingrese su comentario!
Por favor ingrese su nombre aquí

Este sitio usa Akismet para reducir el spam. Aprende cómo se procesan los datos de tus comentarios.