La Pobla de Farnals reconeix els abocaments il•legals al Puig “que ja han sigut detectats i solucionats”

1430

La Pobla de Farnals reconeix, tal i com publica ahir Hortanoticias, els abocaments il·legals a la sèquia que separa els termes del Puig i La Pobla de Farnals, abocaments que segons ha explicat l’alcalde de La Pobla, Enric Palanca, “són un risc per a la salut”.

Palanca ha explicat que s´han descobert filtracions de dos complexos i “que a dia de hui s´han resolt. Els abocaments provenen d´una época antiga, quan la platja es va desenvolupar urbanísticament en els temps del «pelotazo». Moltes canalitzacions d´aigües fecals es feien de manera irregular a les sèquies”.

L’alcalde de La Pobla explica que “El Puig durant molts anys va tindre problemes amb els abocaments il·legals del seu propi municipi. Ells varen fer els seus deures. Ara ens toca el torn a nosaltres”. Palanca recorda la bona col·laboració entre els dos municipis per a fer front al problema

Gràcies a esta colaboració, segons Palanca, “actualment, les fonts de fecals irregulars han sigut degudament identificades y notificats als particulars implicats. Ens consta que en la actualitat no hi han connexions irregulars a la sèquia partidora dels dos termes per part de propietaris del barri de la Platja”.

Palanca afirma que “anem tancant les possibilitats d’abocaments il·legals i és possible que la font de contaminació acabe per eixir fora del nostre terme i arribe fins al nucli antic de Massamagrell. Eixa possibilitat, encara que hipotètica es basa en el recorregut de les sèquies i les aportacions d´aigua que s´efectúa entre elles. Encara que en teoria l´aigua d´un roll s´utilitza per a regar exclusivament la part del terme que li correspòn, cert és que es trasvassa aigua -per moltes raons tècniques- d´unes sèquies a altres”.

Per últim, Palanca recorda que també una fallida de les estacions de bombeig de fecals pot fer puntualment que es produïsca un vessament, “com va ocórrer este estiu. Els accidents ocorren, pero a l´Ajuntament de La Pobla de Farnals ja fa temps s´hem ficat en marxa per a millorar el medi natural de les nostres platjes: la de la Creu, la del Puig, la de tots”.

Dejar respuesta

Please enter your comment!
Please enter your name here

Este sitio usa Akismet para reducir el spam. Aprende cómo se procesan los datos de tus comentarios.