El Pla Edificant agilitzarà la construcció del CEIP San Juan de Ribera a Burjassot i d’un nou col·legi a Picassent

1946

El secretari autonòmic d’Educació i Investigació, Miguel Soler, i tècnics de la Conselleria s’han reunit hui amb els responsables de huit ajuntaments, entre ells, Burjassot i Picassent, per a determinar conjuntament en quins casos s’acolliran al pla Edificant i, si és així, quines actuacions en matèria d’infraestructures escolars es prepararan per a tramitar a partir del 2018 perquè estan molt clares i quines s’avaluaran una vegada es realitzen les memòries econòmiques en cada cas.

Reunió amb els representants de Burjassot.

En aquest sentit, tant Burjassot com Picassent, han manifestat l’adhesió al pla Edificant. Per a iniciar les tramitacions dels processos de construcció de centres a partir del 2018, en el cas de Burjassot s’ha acordat la construcció del nou CEIP Sant Joan de Ribera i, pel que fa a Picassent, s’ha decidit la construcció d’un nou CEIP i la rehabilitació del CEIP San Ignacio de Loyola.


La Conselleria d’Educació, Investigació, Cultura i Esport ha organitzat 153 reunions amb ajuntaments de tot el territori valencià per a determinar conjuntament si s’acolliran al pla Edificant i si és així, quines actuacions en matèria d’infraestructures escolars es prepararan per a tramitar a partir de 2018 perquè estan molt clares i quines s’avaluaran una vegada es realitzen les memòries econòmiques en cada cas.

Reunió amb els representants de Picassent.

Per comarques, es realitzaran 43 reunions amb municipis d’Alacant, 30 amb responsables de consistoris de Castelló i 80 de les comarques de València.

El pla Edificant pretén agilitzar els tràmits per a la construcció i millora dels centres educatius valencians i permetrà als ajuntaments que se sumen al programa avançar en la tramitació dels expedients per a les actuacions que consideren prioritàries als seus centres educatius. Els municipis faran les sol·licituds i la Generalitat serà la que generarà el crèdit a què els ajuntaments s’acolliran.

En aquest sentit, Educació ha previst un pressupost de 213 milions d’euros per al 2018 en matèria d’infraestructures educatives. Als 102 milions que es destinen des d’Educació a aquest objectiu per al pròxim any, s’hi sumen 111 milions a disposició dels ajuntaments valencians per a agilitzar la tramitació i la licitació de les obres, i, per tant, la construcció i la intervenció en els centres educatius que ho necessiten.

Dejar respuesta

Please enter your comment!
Please enter your name here

Este sitio usa Akismet para reducir el spam. Aprende cómo se procesan los datos de tus comentarios.