Picassent y la Generalitat acorden oferir vivendes públiques amb arrendaments socials a familíes desnonades

424

El Consell ha aprovat un conveni de col·laboració entre la Conselleria d'Infraestructures, Territori i Medi Ambient i l'Ajuntament de Picassent, entre d'altres, per a atendre les famílies que hagen perdut la seua vivenda habitual com a conseqüència de desnonament hipotecari o altres causes excepcionals, per mitjà de la utilització de vivendes de titularitat pública i els contractes d'arrendament d'interés social.

Els convenis amb estos quatre ajuntaments (Picassent, Alzira, Nules i Santa Pola) se sumen als ja aprovats amb els municipis de Borriana, Castelló, Monòver, Paterna, Alcoi, Sagunt, la Vall d'Uixó, Alacant, Algemesí, el Campello, Chiva, Vila-Real, Carcaixent, Riba-roja de Túria, València, Villena, Manises, Sax, Bétera, Torrevieja, Biar, Elx, Petrer i San Miguel de Salinas.

A més, està previst que se sumen a esta iniciativa altres consistoris com Almussafes, Alaquàs, Bocairent, Requena, Tavernes de la Valldigna o Alberic.

El contracte d'arrendament serà d'un any prorrogable. Les vivendes hauran de reunir les condicions bàsiques d'habitabilitat i hi haurà un percentatge de cases especialment adaptades per a persones amb discapacitat.

L'actual situació de crisi econòmica ha provocat que moltes famílies hagen perdut la seua vivenda habitual com a conseqüència d'un procediment d'execució hipotecària o d'altres circumstàncies excepcionals, la qual cosa ha portat als governs autonòmic i local, en el marc de les seues competències i responsabilitats, a mobilitzar-se per a pal·liar-ne els efectes.

El Programa Extraordinari de Lloguer d'Interés Social de la Generalitat està enfocat a persones en risc d'exclusió social com a conseqüència de la crisi hipotecària o de situacions excepcionals semblants, que conformen en estos moments un col·lectiu especialment desfavorit.

En la pàgina web de l'Institut Valencià de la Vivenda () està disponible la sol·licitud d'inscripció en este programa extraordinari de lloguer d'interés social, igual que en els ajuntaments que subscriuen els convenis de col·laboració.

DEJA UNA RESPUESTA

Por favor ingrese su comentario!
Por favor ingrese su nombre aquí

Este sitio usa Akismet para reducir el spam. Aprende cómo se procesan los datos de tus comentarios.