Picassent ya se engalana para el próximo inicio de sus fiestas patronales

1718

Picassent ya se encuentra preparada para el más que inminente inicio de sus fiestas en honor a los patrones: Nuestra Señora de Vallivana y el Santísimo Cristo de la Fe. Los actos tendrán lugar del 31 de agosto al 10 de septiembre y está previsto que reúnan a miles de vecinos y vecinas en un ambiente de alegría y devoción.

ofrenda fiestas picassentAquí os dejamos el largo listado de actividades que el ayuntamiento de Picassent ha preparado para estas fiestas.

Del 29 d’agost al 6 de setembre, a les 22 h, solemne novenari en honor a la nostra patrona, la Mare de Déu de Vallivana.

Divendres, 31 d'agost

17 h a 20 h al barri de Les Palmeretes, parcs i atraccions infantils.

19.30 h al pavelló de l'Ermita, Acte de felicitació pública i homenatge als policies Jacobo Domingo Cortés, Vicente Salinas Fernández, Vicente Camañes Jiménez, José Martín del Fresno i José Pedro Sánchez Duarte. A continuació, reconeixement a Eloina Hernández Doria i Alberto González Álvarez pel seu treball i aposta per la recuperació de la nostra cultura popular amb la publicació del seu llibre El vell i la vella: una tradició de Picassent i també a l'Associació d'Amics de Cristòfor Aguado pels seus 25 anys compromesos amb la Cultura i per la donació del grup escultòric del Vell i la Vella al poble de Picassent.

Tot seguit, lliurament dels Premis Picassent Cristòfor Aguado i Medina 2018 i inauguració de l'exposició de fotografia Joves d'ahir i de hui. En acabar, al mateix emplaçament presentació de la IV edició del Festival CromàPica amb música i pintura de barriques per artistes locals en directe. Vine a brindar amb nosaltres pel millor CromàPica i les millors Festes Majors!

23 h des de l’Ermita fins la Plaça de l’Ajuntament, Correfocs, a càrrec dels Dimonis de la Dalla de Picassent.

24 h a la Plaça d’Europa, discomòbil.

Dissabte, 1 de setembre

18 h al frontó del Poliesportiu, partida pilota valenciana: V edició del Trofeu El zurdo.

18 h des de la Plaça de l'Ajuntament, visita guiada per les intervencions CromàPica i en finalitzar la ruta, aproximadament a partir de les 19 h, intervenció i participació en el mural   literari al carrer de Morella.

23 h Romeria al Crist de la Fe per l'itinerari de costum amb la participació de la Colla de Portadors, la Confraria Mare de Déu de Vallivana i l'Associació Cultural El Fugidor.

24 h a la Plaça d’Europa, Efecto Mariposa en concert. A continuació, discomòbil.

Diumenge, 2 de setembre

 12 h, a la Plaça d'Europa, carreres de joies (carreres a cavall).  

18.30 h a la Plaça de l'Ajuntament, concurs de carrosses.

19.30 h Cavalcada per l’itinerari de costum. ( Inscripcions a l'OAC del 23 al 31 d'agost).

Dilluns, 3 de setembre

De 17 h a 20 h als carrers Jaume I i carrer Morella, tobogans i jocs aquàtics.

De 22 h a 01 h a la Casa de Cultura, Scape room. Joc d’escapisme amb enigmes i molt de misteri.

Dimarts, 4 de setembre

De 17 h a 20 h, al parc Abril Martorell, parcs i atraccions infantils.

18 h a la Casa de Cultura, Gran Ginkana: busquem el gaiato del Vell i la Vella que porta mesos desaparegut. Ara, ha arribat el moment de descobrir el misteri i tornar el gaiato al seu lloc. Haurem de buscar en la història, estudiar les tradicions i tal vegada enfrontar-nos als fantasmes del passat. Ens ajudes? Inscripcions a partir del 27 d'agost a la Casa de Cultura.

20 h a la Plaça de l'Ajuntament, Mulïer amb Cia.Maduixa, premi Max al millor espectacle de carrer.

20 h al Poliesportiu, Trofeu Vallivana de futbol: Picassent CF vs Don Bosco Juvenil (lliga nacional).

23 h a l'Ermita, concert «Història il·lustrada de la música»: un recorregut al llarg del temps pels grans moments de la música i els seus principals compositors, amb la interpretació de l'Orquestra Simfònica i el Cor de la Societat Musical l'Om junt amb la il·lustradora picassentina Alba Bla.

Dimecres, 5 de setembre

20 h a la plaça del Mercat, per als xiquetes i les xiquetes Dani Miquel en concert.

21 h a la plaça del Mercat, Xé Concurs de farolets ( Inscripcions a l’OAC del 23 d'agost al 4 de setembre).  El dia 4 es repartiran 2 melonets a cada participant a la Plaça de l’Ajuntament entre les 11 h i les 13 h.

23 h a l'Ermita, Concert del Grup Cultural Ball de Bastonots amb la participació del Grup de Danses i de la Rondalla Vila de Picassent que oferirà un recull dels balls tradicionals de les nostres comarques. A més, la Colla de Dolçaines i Tabals oferirà un tribut a la música dels anys 60 i 70. 

Dijous, 6 de setembre

19 h a la Casa de Cultura, VIII concurs de pilota dolça ( Inscripcions a l'OAC del 23 d'agost al 6 de setembre pel matí).

20 h a la plaça d'Europa, actuació del Mag Yunke, el millor mag del món.

23 h al pati de l'IES l'Om, Los Morancos.
Venda d'entrades on line en www.mastickets.es, www.instanticket.es. Venda presencial: en qualsevol oficina de Correus d'Espanya.

Divendres, 7 de setembre

19:30 h a l'església de Sant Cristòfor Màrtir, inauguració de l'exposició Els misteris assumpcionistes valencians a càrrec de l’AVL. [ Es podrà visitar fins el divendres 14 de setembre].

19:45 h al pavelló del Poliesportiu, Trofeu Vallivana Futbol Sala: FS Picassent vs Nitida Alzira, de 2a B.

20 h Ofrena de Flors a la Mare de Déu de Vallivana, per l’itinerari habitual.

23 h, a la plaça de l’Ajuntament, concert México Lindo Simfonico a càrrec de Nuria Fergó, Felipe Garpe amb mariaxis i acompanyats per la Banda Simfònica de la Societat Artístico Musical Picassent

24 h, a la plaça d'Europa, Festa remember 90’s. Amb l'actuació de Kriss Orue, New limit, Paco Pil, OBK i els Gemelos de Puzzle. 

Dissabte 8 de setembre, Dia de la Vallivana

9 h, a l'Ermita, missa de Campanya, amb la participació de la Coral d’Amics de Cristòfor Aguado i l’Orquestra de la Societat Artístico Musical Picassent. A continuació, trasllat de la imatge a l’església de Sant Cristòfor Màrtir.

14 h, a l’Ermita, mascletà.

19 h, missa i a continuació, solemne processó. A l’arribada a l’Ermita, Cant de la Carxofa. En finalitzar, castell de focs d'artifici a l’Ermita.

24 h, a la plaça d’Europa, concert Adiós Tequila Tour, última gira del mític grup dels 80 amb Ariel Rot i Alejo Stivel i a continuació discomòbil amb Ley DJ. 

Diumenge 9 de setembre, Dia del Crist

9 h, a l'Ermita, missa de campanya, amb la participació de la Banda de la Societat Artístico Musical Picassent. A continuació, trasllat de la imatge a l'església de Sant Cristòfor Màrtir.

14 h, a l’Ermita, mascletà.

19 h, missa i a continuació, solemne processó. A l’arribada a l’Ermita, Cant de la Carxofa. En finalitzar, Videomapping: projecció d'imatges del nostre poble sobre la façana de l'Ermita. Tot seguit, castell de focs d'artifici a l’Ermita.

Dilluns, 10 de setembre

De 18 a 21 h, a la Plaça de l'Ajuntament, tradicional coetada. Inscripcions a l’Associació Cultural El Fugidor.

Dissabte, 15 de setembre

17:30 h a l'Ermita i voltants, carreres infantils. 19 h Carrera absoluta [10K].

Organitza: Picassent Corre. Col·labora: Ajuntament de Picassent.

Dejar respuesta

Please enter your comment!
Please enter your name here

Este sitio usa Akismet para reducir el spam. Aprende cómo se procesan los datos de tus comentarios.