Picassent ya se engalana para el próximo inicio de sus fiestas patronales

24 lecturas

Picassent ya se encuentra preparada para el más que inminente inicio de sus fiestas en honor a los patrones: Nuestra Señora de Vallivana y el Santísimo Cristo de la Fe. Los actos tendrán lugar del 31 de agosto al 10 de septiembre y está previsto que reúnan a miles de vecinos y vecinas en un ambiente de alegría y devoción.

ofrenda fiestas picassentAquí os dejamos el largo listado de actividades que el ayuntamiento de Picassent ha preparado para estas fiestas.

Del 29 d’agost al 6 de setembre, a les 22 h, solemne novenari en honor a la nostra patrona, la Mare de Déu de Vallivana.

Divendres, 31 d'agost

17 h a 20 h al barri de Les Palmeretes, parcs i atraccions infantils.

19.30 h al pavelló de l'Ermita, Acte de felicitació pública i homenatge als policies Jacobo Domingo Cortés, Vicente Salinas Fernández, Vicente Camañes Jiménez, José Martín del Fresno i José Pedro Sánchez Duarte. A continuació, reconeixement a Eloina Hernández Doria i Alberto González Álvarez pel seu treball i aposta per la recuperació de la nostra cultura popular amb la publicació del seu llibre El vell i la vella: una tradició de Picassent i també a l'Associació d'Amics de Cristòfor Aguado pels seus 25 anys compromesos amb la Cultura i per la donació del grup escultòric del Vell i la Vella al poble de Picassent.

Tot seguit, lliurament dels Premis Picassent Cristòfor Aguado i Medina 2018 i inauguració de l'exposició de fotografia Joves d'ahir i de hui. En acabar, al mateix emplaçament presentació de la IV edició del Festival CromàPica amb música i pintura de barriques per artistes locals en directe. Vine a brindar amb nosaltres pel millor CromàPica i les millors Festes Majors!

23 h des de l’Ermita fins la Plaça de l’Ajuntament, Correfocs, a càrrec dels Dimonis de la Dalla de Picassent.

24 h a la Plaça d’Europa, discomòbil.

Dissabte, 1 de setembre

18 h al frontó del Poliesportiu, partida pilota valenciana: V edició del Trofeu El zurdo.

18 h des de la Plaça de l'Ajuntament, visita guiada per les intervencions CromàPica i en finalitzar la ruta, aproximadament a partir de les 19 h, intervenció i participació en el mural   literari al carrer de Morella.

23 h Romeria al Crist de la Fe per l'itinerari de costum amb la participació de la Colla de Portadors, la Confraria Mare de Déu de Vallivana i l'Associació Cultural El Fugidor.

24 h a la Plaça d’Europa, Efecto Mariposa en concert. A continuació, discomòbil.

Diumenge, 2 de setembre

 12 h, a la Plaça d'Europa, carreres de joies (carreres a cavall).  

18.30 h a la Plaça de l'Ajuntament, concurs de carrosses.

19.30 h Cavalcada per l’itinerari de costum. ( Inscripcions a l'OAC del 23 al 31 d'agost).

Dilluns, 3 de setembre

De 17 h a 20 h als carrers Jaume I i carrer Morella, tobogans i jocs aquàtics.

De 22 h a 01 h a la Casa de Cultura, Scape room. Joc d’escapisme amb enigmes i molt de misteri.

Dimarts, 4 de setembre

De 17 h a 20 h, al parc Abril Martorell, parcs i atraccions infantils.

18 h a la Casa de Cultura, Gran Ginkana: busquem el gaiato del Vell i la Vella que porta mesos desaparegut. Ara, ha arribat el moment de descobrir el misteri i tornar el gaiato al seu lloc. Haurem de buscar en la història, estudiar les tradicions i tal vegada enfrontar-nos als fantasmes del passat. Ens ajudes? Inscripcions a partir del 27 d'agost a la Casa de Cultura.

20 h a la Plaça de l'Ajuntament, Mulïer amb Cia.Maduixa, premi Max al millor espectacle de carrer.

20 h al Poliesportiu, Trofeu Vallivana de futbol: Picassent CF vs Don Bosco Juvenil (lliga nacional).

23 h a l'Ermita, concert «Història il·lustrada de la música»: un recorregut al llarg del temps pels grans moments de la música i els seus principals compositors, amb la interpretació de l'Orquestra Simfònica i el Cor de la Societat Musical l'Om junt amb la il·lustradora picassentina Alba Bla.

Dimecres, 5 de setembre

20 h a la plaça del Mercat, per als xiquetes i les xiquetes Dani Miquel en concert.

21 h a la plaça del Mercat, Xé Concurs de farolets ( Inscripcions a l’OAC del 23 d'agost al 4 de setembre).  El dia 4 es repartiran 2 melonets a cada participant a la Plaça de l’Ajuntament entre les 11 h i les 13 h.

23 h a l'Ermita, Concert del Grup Cultural Ball de Bastonots amb la participació del Grup de Danses i de la Rondalla Vila de Picassent que oferirà un recull dels balls tradicionals de les nostres comarques. A més, la Colla de Dolçaines i Tabals oferirà un tribut a la música dels anys 60 i 70. 

Dijous, 6 de setembre

19 h a la Casa de Cultura, VIII concurs de pilota dolça ( Inscripcions a l'OAC del 23 d'agost al 6 de setembre pel matí).

20 h a la plaça d'Europa, actuació del Mag Yunke, el millor mag del món.

23 h al pati de l'IES l'Om, Los Morancos.
Venda d'entrades on line en www.mastickets.es, www.instanticket.es. Venda presencial: en qualsevol oficina de Correus d'Espanya.

Divendres, 7 de setembre

19:30 h a l'església de Sant Cristòfor Màrtir, inauguració de l'exposició Els misteris assumpcionistes valencians a càrrec de l’AVL. [ Es podrà visitar fins el divendres 14 de setembre].

19:45 h al pavelló del Poliesportiu, Trofeu Vallivana Futbol Sala: FS Picassent vs Nitida Alzira, de 2a B.

20 h Ofrena de Flors a la Mare de Déu de Vallivana, per l’itinerari habitual.

23 h, a la plaça de l’Ajuntament, concert México Lindo Simfonico a càrrec de Nuria Fergó, Felipe Garpe amb mariaxis i acompanyats per la Banda Simfònica de la Societat Artístico Musical Picassent

24 h, a la plaça d'Europa, Festa remember 90’s. Amb l'actuació de Kriss Orue, New limit, Paco Pil, OBK i els Gemelos de Puzzle. 

Dissabte 8 de setembre, Dia de la Vallivana

9 h, a l'Ermita, missa de Campanya, amb la participació de la Coral d’Amics de Cristòfor Aguado i l’Orquestra de la Societat Artístico Musical Picassent. A continuació, trasllat de la imatge a l’església de Sant Cristòfor Màrtir.

14 h, a l’Ermita, mascletà.

19 h, missa i a continuació, solemne processó. A l’arribada a l’Ermita, Cant de la Carxofa. En finalitzar, castell de focs d'artifici a l’Ermita.

24 h, a la plaça d’Europa, concert Adiós Tequila Tour, última gira del mític grup dels 80 amb Ariel Rot i Alejo Stivel i a continuació discomòbil amb Ley DJ. 

Diumenge 9 de setembre, Dia del Crist

9 h, a l'Ermita, missa de campanya, amb la participació de la Banda de la Societat Artístico Musical Picassent. A continuació, trasllat de la imatge a l'església de Sant Cristòfor Màrtir.

14 h, a l’Ermita, mascletà.

19 h, missa i a continuació, solemne processó. A l’arribada a l’Ermita, Cant de la Carxofa. En finalitzar, Videomapping: projecció d'imatges del nostre poble sobre la façana de l'Ermita. Tot seguit, castell de focs d'artifici a l’Ermita.

Dilluns, 10 de setembre

De 18 a 21 h, a la Plaça de l'Ajuntament, tradicional coetada. Inscripcions a l’Associació Cultural El Fugidor.

Dissabte, 15 de setembre

17:30 h a l'Ermita i voltants, carreres infantils. 19 h Carrera absoluta [10K].

Organitza: Picassent Corre. Col·labora: Ajuntament de Picassent.

DEJA UNA RESPUESTA

Por favor ingrese su comentario!
Por favor ingrese su nombre aquí