Picanya instal•la caixes-niu de rates penades contra els mosquits

774

L’Ajuntament de Picanya ha instal·lat caixes-niu per permetre el desenvolupamente de colònies de rates penades i que ajuden a controlar el nombre de mosquits al municipi. La presència de rates penades a Picanya era habitual fa un temps però hui, les rates penades són una espècie en perill de desaparició i a l’estiu ja no es pot gaudir de la seua capacitat per a controlar les plagues d’insectes com els mosquits.

caixes niu rates penades picanya mosquitsLa iniciativa de l’Ajuntament té un doble objectiu, per una part, la conservació de les rates penades com a espècie pròpia de les nostres terres i com a garantia de biodiversitat i d’altra banda el control dels mosquits que poden exercir estos animals d’una forma totalment natural i sostenible.

2.000 mosquits en una nit

Les rates penades consumeixen una gran varietat d’insectes, entre ells, els dípters (mosquits). S’estima que un exemplar adult pot arribar a consumir fins al 75% del seu pes en insectes, cosa que pot significar el consum d’uns 2.000 mosquits en una sola nit.

Les rates penades s’instal·len normalment a arbres vells o morts, a buits i esquerdes en el seu interior o en la seua escorça. També aprofiten escletxes a edificis, buits en construccions, coves, etc. Tots ells són hàbitats ja molt poc disponibles a les nostres terres.

L’Ajuntament de Picanya es va posar en contacte amb l’associació Espanyola per a la Conservació i l’Estudi de les Rates Penades (SECEMU) i d’acord amb els seus consells ha instal·lat tot un seguit de caixes-niu als diferents ponts i passarel·les sobre el barranc que, s’espera, puguen acollir diferents colònies estables de rates penades.

En eixe sentit s’han triat caixes planes que no necessiten cap manteniment i que s’han instal·lat d’acord amb els consells dels experts: una altura d’uns vuit metres, sobre zones lliures d’entrebancs, amb orientació est, etc… Ara només caldrà paciència per a veure si, finalment, les rates penades tornen a volar sobre el cel picanyer.

Acció complementària

Esta acció de control biològic dels mosquits és una acció més que se suma a les ja desenvolupades des de l’Ajuntament de forma permanent  i més intenses durant l’estiu.

Dejar respuesta

Please enter your comment!
Please enter your name here

Este sitio usa Akismet para reducir el spam. Aprende cómo se procesan los datos de tus comentarios.