Picanya instal•la caixes-niu de rates penades contra els mosquits

0
198

L’Ajuntament de Picanya ha instal·lat caixes-niu per permetre el desenvolupamente de colònies de rates penades i que ajuden a controlar el nombre de mosquits al municipi. La presència de rates penades a Picanya era habitual fa un temps però hui, les rates penades són una espècie en perill de desaparició i a l’estiu ja no es pot gaudir de la seua capacitat per a controlar les plagues d’insectes com els mosquits.

caixes niu rates penades picanya mosquitsLa iniciativa de l’Ajuntament té un doble objectiu, per una part, la conservació de les rates penades com a espècie pròpia de les nostres terres i com a garantia de biodiversitat i d’altra banda el control dels mosquits que poden exercir estos animals d’una forma totalment natural i sostenible.

2.000 mosquits en una nit

Les rates penades consumeixen una gran varietat d’insectes, entre ells, els dípters (mosquits). S’estima que un exemplar adult pot arribar a consumir fins al 75% del seu pes en insectes, cosa que pot significar el consum d’uns 2.000 mosquits en una sola nit.

Les rates penades s’instal·len normalment a arbres vells o morts, a buits i esquerdes en el seu interior o en la seua escorça. També aprofiten escletxes a edificis, buits en construccions, coves, etc. Tots ells són hàbitats ja molt poc disponibles a les nostres terres.

L’Ajuntament de Picanya es va posar en contacte amb l’associació Espanyola per a la Conservació i l’Estudi de les Rates Penades (SECEMU) i d’acord amb els seus consells ha instal·lat tot un seguit de caixes-niu als diferents ponts i passarel·les sobre el barranc que, s’espera, puguen acollir diferents colònies estables de rates penades.

En eixe sentit s’han triat caixes planes que no necessiten cap manteniment i que s’han instal·lat d’acord amb els consells dels experts: una altura d’uns vuit metres, sobre zones lliures d’entrebancs, amb orientació est, etc… Ara només caldrà paciència per a veure si, finalment, les rates penades tornen a volar sobre el cel picanyer.

Acció complementària

Esta acció de control biològic dels mosquits és una acció més que se suma a les ja desenvolupades des de l’Ajuntament de forma permanent  i més intenses durant l’estiu.

Dejar respuesta

Please enter your comment!
Please enter your name here