Picanya estudiarà reglamentar les cerimònies civils pel naixement, majoria d’edat, matrimoni i defunció

0
79
Bankia

Picanya modificarà la seua actual normativa municipal per reglamentar els denominats ‘ritus de pas’ pel naixement, majoria d’edat, matrimoni i defunció, amb protocol i normes civils, a nivell municipal. En l’actualitat només es fan cerimònies de matrimoni i sense reglamentar.
El PSOE proposà que la moció s’esmenara en el sentit de no crear una Comissió especial, si no fer servir alguna de les actuals, i canviar l’imperatiu de reglamentar per començar a estudiar el reglament. Com no afectava al fons de l’assumpte, Compromís acceptà l’esmena i es consensuà, sent així aprovada per majoria al Plenari.

Xavier Rius, portaveu de Compromís, ha manifestat que “això suposa donar un pas endavant en la garantia de les llibertats civils des de la perspectiva constitucional d’un Estat aconfessional, com així es defineix l’estat espanyol. Cal fer realitat la voluntat manifestada a la Constitució”.

Segons Rius, “fins i tot, a Compromís pensem, que pot ser un èxit, i moltes persones facen doble cerimònia, civil i religiosa. Ara hem d’esforçar-nos en fer un reglament el més adient possible.”

Dejar respuesta

Please enter your comment!
Please enter your name here