L’Hort de les Palmes i el Motor de Giner passen a ser patrimoni de Picanya després d’una llarga negociació

1053

L’Hort de les Palmes i el Motor de Giner passen a ser patrimoni del poble de Picanya despreés de que l’Ajuntament de Picanya haja aprovat els darrers tràmits per a completar la seua compra.

Picanya Hort de les PalmesDesprés d’una llarga negociació, finalment, la família propietària tant de l’Hort com del Motor ha acceptat la venda dels dos immobles que, en breu, passaran a formar part del patrimoni públic de Picanya.

Rehabilitació i posada en servei

Motor de Giner de PicanyaUna volta es complete el procés de compra, i en el moment es dispose dels necessaris mitjans, l’objectiu és garantir la conservació i manteniment dels dos edificis i la seua rehabilitació per tal de formar part dels recursos sòcio-culturals de Picanya.

Edificis històrics

Els dos edificils, tant l’edifici principal com el Motor, formen part del conjunt històric de l’Hort de les Palmes. Este Hort, que podem situar cap a la meitat del segle XIX, és el més septemtrional dels localitzatzats al terme municipal.

A l’edifici principal destaquen els dos torreons de l’habitatge destinats als propietaris i un segon cos destinat als hostatgers.

El motor de Giner, tot i que històricament, no pertanyia a l’Hort de les Palmes sí era el motor que, des de les afores del nucli urbà de Picanya, abastia d’aigua l’explotació agrícola.

DEJA UNA RESPUESTA

Por favor ingrese su comentario!
Por favor ingrese su nombre aquí

Este sitio usa Akismet para reducir el spam. Aprende cómo se procesan los datos de tus comentarios.