Paterna va gastar el 2015 6,6 milions d’euros fora del pressupost, segons la Sindicatura de Comptes

0
442

L’informe de fiscalització de les obligacions pendents d’aplicar al pressupost de les entitats locals, corresponent a l’exercici 2015, detalla que aquestes acumulen factures per un total de 122,8 milions d’euros, un 5,4% menys que l’any anterior. Els ajuntaments de València, Alacant, Gandia, Paterna i Elx van registrar durant el 2015 una despesa de més de 65 milions d’euros sense consignació. La despesa de Paterna, a l’Horta Nord, va ser de 6.599.333 euros.

Les quantitats d’obligacions pendents d’aplicar al pressupost dels altres quatre ajuntaments van ser: València: 20.157.998 euros; Alacant: 18.684.249 euros; Gandia: 13.916.426 euros, i Elx: 6.403.180 euros.

Tot i així, la Sindicatura destaca la millora que suposa l’increment d’entitats que envien informació, unit a la reducció en el volum de despesa extrapressupostària i de reconeixements extrajudicials de crèdit.

D’altra banda, en l’elaboració del document, la Sindicatura ha trobat indicis de responsabilitat comptable en els ajuntaments d’Almàssera, Altea, Benassal, Benidorm, Benifaió, Borriol, Gata de Gorgos, Oliva, Ontinyent, un organisme autònom de Benicarló, Teulada, Vilanova de Castelló i Vinaròs. Indicis han sigut enviats a la Fiscalia del Tribunal de Comptes als efectes que procedeixen.

El cas d’Almàssera far referència a l’acord plenari per a donar una subvenció a la concessionària de la piscina amb la que poguera recuperar l’equilibri econòmic i que va contar amb l’informe en contra de la Secretaria. La subvenció es va destinar a pagar les factures passades per tal d’evitar el tall del subministrament de gas i el conseqüent tancament de les instal·lacions.

Obligació de remetre informació

L’informe destaca que encara s’observa un baix compliment de l’obligació de remetre informació per part dels organismes autònoms (tan sols un 16,4% del total), els consorcis (39,3%) i les mancomunitats (47,7%). Respecte als ajuntaments amb població inferior a 5.000 habitants, només n’ha remés informació el 68,9%.

En total, 474 entitats locals han remés la informació requerida per la Sindicatura de Comptes: el 63,4% del total d’entitats del cens de la institució, 140 més que en l’exercici de 2014. També va disminuir notablement el volum dels acords de reconeixement extrajudicial de crèdits (un 25,8%). Aquests acords encara representen un import total de 104.031.791 euros i han tingut lloc en 193 entitats locals. València, Alacant, Castelló i Elx representen el 98,3% del total d’aquests acords

No obstant això, cal destacar que, en l’últim exercici, s’ha incrementat en un 40% el grau de compliment de l’obligació de remetre aquesta informació, pel que fa al període anterior.

Dejar respuesta

Please enter your comment!
Please enter your name here