Paterna presenta la seua Ordenança de Transparència

556

La Regidoria de Transparència de l'Ajuntament de Paterna ha presentat públicament l’esborrany d’ordenança encaminada a millorar el fluix d’informació entre l’Ajuntament i la ciutadania i la transparència en la gestió municipal. Ara, la ciutadania podrà fer les aportacions que consideren oportunes per tal de garantir este fluix d’informació i els mecanismes per a aconseguir una administració local més transparent.

El regidor de Transparència, Santiago Lucas.

L’Ordenança de Transparència té com a objectiu adaptar la legislació estatal i autonòmica a les característiques de l’Ajuntament de Paterna, “establint clarament la informació, mínima, que l’Ajuntament i els seus ens dependents han de publicar, tant els seus portals de transparència com en les respectives pàgines web”, expliquen des de la Regidoria.

L’Ordenança regula, també, l’accés dels i les ciutadanes a la informació pública i estableix protocols d’actuació per a que tota esta informació pública estiga a l’abast de la ciutadania. “Es tracta de que la ciutadania sàpiga on es publicita la informació, els seus terminis, actualitzacions, etc. I el que és més important: quina es la informació que l’ajuntament té obligació de publicitar”, ha remarcat el regidor Santiago Lucas.

També preveu regular les reclamacions i el règim sancionador aplicable en el cas que no existira informació que, obligatòriament, haguera d’estar publicada. L’Ordenança es troba a l’abast de la ciutadania a la secció de normativa del portal de transparència dins l’apartat de normativa en tramitació i en la pagina web municipal. Entre el 12 de març i el 15 d’abril s'ha obert el termini per a fer propostes d’esmena a este text redactat per la regidoria de Transparència.

Per a esta finalitat, la Regidoria que dirigeix Lucas ha posat a disposició de la ciutadania un correu electrònic pciutadana@ayto-paterna.es per tal que puguen fer arribar les aportacions a esta nova ordenança. Al mateix temps, es presentarà l’ordenança a totes les juntes de barri del municipi.

Una vegada acabat el termini d’aportacions, es recopilaran totes les propostes i es farà una mesa amb els membres del Consell Territorial de Participació per tal d’estudiar la viabilitat de cadascuna de les propostes. Posteriorment, passarà a ser aprovada pel Consell Territorial de Participació i pel ple.

Dejar respuesta

Please enter your comment!
Please enter your name here

Este sitio usa Akismet para reducir el spam. Aprende cómo se procesan los datos de tus comentarios.