‘Para l’orelleta 2’, la música, la gastronomia i la tradició oral es fonen en Aldaia

528
Segona trobada musical i gastronòmica al bressol del palmito.
Segona trobada musical i gastronòmica al bressol del palmito.

Després de l’èxit de la primera edició la trobada musical i gastronòmica celebra enguany l’aportació positiva de la interculturalitat a la localitat. Un agraïment i homenatge posant cara i veu als milers de persones que van arribar en busca d’un nou futur, comprendre com ho van viure, com es van integrar i com ells i elles i els seus descendents formen part de l’actual ciutadania d’Aldaia.

La trobada quedarà inaugurada el 27 de juny amb l’exposició fotogràfica al carrer que homenatja a tota la ciutadania d’Aldaia, les persones nascudes ací i les que han anat arribant. Onze tòtems distribuïts per la localitat que conviden a passejar i visitar-los.

El dimarts 9 de juliol tindrà lloc ‘Empelt de cultures i pobles’ una mostra de balls tradicionals amb la participació de la Casa Regional de Castilla-La Mancha a València, l’Associació Cultural Andalusa d’Aldaia i el Grup de Danses la Ronda d’Aldaia. I la representació de ‘Los dichos del Santo Niño’ i ‘Correr la bandera’. Tradicions populars del municipi de Valverde del Júcar (Castilla-La Mancha). Posteriorment es desvetllarà l’escultura ‘L’Orelleta’ d’Alexi Alemany.

Dimecres 10 de juliol es presentarà el CD musical ‘Compositors d’Aldaia I’ a la sala de plens de l’Ajuntament i després s’interpretarà a la plaça Constitució on el públic assistirà a l’estrenada de la musicació del poema ‘Aldaia’ de Vicent Andrés Estellés. El CD inclou una selecció de cançons de dos reconeguts compositors d’Aldaia, José María Alcàsser (1899-1994) i Emilio Martínez Lluna (1913-1986) interpretades per Patricia Llorens (soprano) i Fernando Taberner (piano) amb l’acompanyament de l’Orfeó d’Aldaia.

L’últim dia, dijous 11, és la gran nit de l’artesania del Palmito. Amb una fira, tallers en directe de pintura a mà i entelat de palmitos o les parades participatives ‘Pinta l’Orelleta’. Enguany el Gremi de Mestres Palmiters de València fa entrega dels guardons a tres institucions històriques per la seua contribució a la difusió de la cultura del palmito des de l’àmbit de la formació i la museografia: Premi Ex aequo a l’Escola d’Artesans de València, a l’Escola d’Arts i Oficis de València d’Aldaia i Premi al Museu Nacional de Ceràmica i Arts Sumptuàries González Martí per la seua col·lecció de palmitos dels segles XVII i XIX i de països de ventalls de diferents èpoques i estils. En la cloenda Irene de Paz interpretarà “La Madeja” un espectacle d’acrobàcies sobre cable entorn de l’art de teixir. Com totes les nits el públic assistent podrà  degustar la gastronomia típica d’Aldaia: Tast d‘orelletes, sopà i pimentó amb tonyina.

Dejar respuesta

Please enter your comment!
Please enter your name here

Este sitio usa Akismet para reducir el spam. Aprende cómo se procesan los datos de tus comentarios.