Paiporta rebaixa el deute amb bancs en un 46% i amb proveïdors en un 40, 4%

385

Paiporta ha sigut una de les localitats de la comarca de l'Horta que més ha reduït el deute durant l'exercici 2015. Segons dades del Ministeri d'Hisenda i Administracions Públiques, el Consistori paiportí ha rebaixat els diners adeutats tant amb les entitats bancàries com amb els proveïdors. En concret, amb les decisions preses pel nou equip de govern, el deute amb els bancs ha baixat un 46, 1%, mentre que s'han pagat factures pendents fins a rebaixar el deute amb proveïdors un 40, 4%.

deute paiportaAquestes xifres col·loquen a Paiporta al capdavant dels ajuntaments que més han sanejat la seua situació econòmica. Quant al deute viu, que fa referència als diners adeutats als bancs, l'esforç pressupostari fet en 2015 posa a la localitat en la setena posició. Abans que finalitzara l'any passat, el nou equip de Govern va decidir amortizar més de dos milions d'euros per tal de rebaixar el pagament d'interessos i que els diners recaptats “es destinaren a prestar un millor servei a les persones, i no als bancs”.

Al finalitzar l'any 2015, el deute viu de Paiporta és de 3.576.000 euros, i està previst reduir encara més aquesta xifra en exercicis següents. El deute per habitant ascendeix a 144, 1 euros, molt inferior als 492, 8 euros de mitjana de les 43 localitats de l'Horta.

En referència al deute no financer, actualment ascendeix a 762.972, 31, i s'ha reduït un 40, 4% en 2015. La xifra de Paiporta millora substancialment respecte de la mitjana de la comarca, que se situa en un augment del 5, 4%. L'anterior equip de Govern va subscriure i va deixar pendent de pagament un crèdit de 4 milions d'euros per fer front a factures pendents, subscrit en 2012, i que encara hui s'està pagant.

La regidora d'Hisenda i Administració General, Beatriz Jiménez, ha assenyalat que reduir el deute “és una prioritat de l'equip de govern actual, ja que permet estalviar en interessos i dedicar els diners a prestar un millor servei a la ciutadania”. En aquest sentit, Jiménez ha destacat la contractació de personal per a àrees clau, com són serveis socials, o els plans de foment de l'ocupació, així com l'impuls a les polítiques d'igualtat, per a les quals es contractarà a una persona amb formació especialitzada.

Així mateix, la regidora ha anunciat que la liquidació del pressupost de 2015 ha donat com a romanent de tresoreria per a despeses generals un saldo positiu de més de 6, 4 milions d'euros, que es destinaran a inversions financerament sostenibles, i també a continuar el procés d'amortització del deute pendent. La destinació de part d'aquestes inversions es decidirà en procesos participatius oberts a tota la ciutadania. Els detalls d'aquest procés es donaran a conèixer les pròximes setmanes.

Dejar respuesta

Please enter your comment!
Please enter your name here

Este sitio usa Akismet para reducir el spam. Aprende cómo se procesan los datos de tus comentarios.