Paiporta es prepara per a viure la primera edició de 'Llenguaviva', la setmana del valencià

795

Paiporta viurà entre els dies 24 i 27 de maig la primera edició de Llenguaviva, la setmana del valencià promoguda per l'Agència de Promoció del Valencià AVIVA Paiporta i les regidories de Joventut i Esports i Cultura. Durant aquests dies, l'alumnat dels centres educatius i la població en general tenen a la seua disposició un seguit d'activitats culturals que tenen en la promoció i l'estima al valencià els eixos fonamentals.

“Pensem que és necessari promoure l'ús de la nostra llengua en tots els àmbits de la vida i de la cultura, per això hem preparat aquesta programació que mostra la vitalitat de la nostra llengua en totes les seues vessants”, ha explicat l'alcaldessa, Isabel Martín. Llenguaviva tindrà els seus dies centrals el divendres i el dissabte, quan hi haurà una fira del llibre en valencià al Museu de la Rajoleria, així com actuacions musicals, presentacions de llibres, tallers i conta-contes per als més menuts i menudes. Tota aquesta programació és gratuïta i està oberta a tota la ciutadania.

Llenguaviva “naix del compromís del govern de Paiporta amb la protecció i la promoció del valencià en tots els àmbits”, i “amb vocació de continuïtat en el temps, com una cita anual per intentar fer palesa aquesta aposta”, ha afegit l'alcaldessa.

Les activitats d'aquesta setmana del valencià comencen aquest dimecres, amb la projecció a les 19.30 hores de la pel·lícula Sufragistes en valencià. Aquesta activitat està oberta al públic en general i l'entrada és gratuïta fins a completar l'aforament de l'Auditori Municipal. També hi haurà cinema, encara que per a escolars, el dijous dia 25, amb la pel·lícula Transsilvània 2, i el divendres 26, amb Neu i els arbres màgics. Centenars de xiquetes i xiquets podran gaudir de grans èxits de taquilla de forma gratuïta i en valencià.

Divendres i dissabte s'intensificarà l'activitat. El dia 26 de vesprada, als jardins del Museu de la Rajoleria, actuarà Bertomeu amb el seu espectacle Sensacionari, a partir de les 17.30 hores. Durant aquesta jornada ja s'habilitarà la Fira del llibre en valencià, que compta amb la col·laboració d'algunes de les principals editorials valencianes. A més, es presentarà a la Sala Annexa del Museu el llibre de Vicent Baydal Els valencians, des de quan són valencians?.

Abans, de matí, i per al públic escolar, es realitzarà una conferència sobre Com es fa un llibre, seguida del concurs de booktrailers, obert a tot l'alumnat dels centres educatius paiportins, i la presentació del llibre Sortir de l'armari lingüístic, de Gemma Sanginés i Ferran Suay, amb presència de l'autora i l'autor.

El dissabte de matí hi haurà activitats per a totes les edats al propi jardí del Museu de la Rajoleria. Entre les 11.00 i les 14.00 hores, els conta-contes Eva Andújar, El Gran Jordiet i Tània Muñoz oferira la seua Plaça dels contes, mentre que a les 12.00 hores, la Jove Muixeranga de València oferirà un taller per a totes aquelles persones que desitgen provar la muixeranga. A més, entre els dies 24 i 27, el museu acollirà l'exposició Com es fa un llibre, que se situarà també a la Biblioteca Pública Maria Moliner Ruiz entre els dies 29 de maig i 7 de juny.

Dejar respuesta

Please enter your comment!
Please enter your name here

Este sitio usa Akismet para reducir el spam. Aprende cómo se procesan los datos de tus comentarios.