Paiporta comença a recollir dades sobre hàbits i necessitats per a l’elaboració del Pla de Mobilitat Urbana Sostenible

0
155

El procés de redacció del Pla de Mobilitat Urbana Sostenible (PMUS) de Paiporta ja ha començat. L’empresa guanyadora del concurs públic per a elaborar-lo, CPS Ingenieros, recorre des d’aquest desembre els carrers de la localitat per a portar a terme la primera fase: la recollida de dades.

pla-mobilitat-urbana-sostenible-paiporta-2 Ho fa gravant punts estratègics, preguntant al veïnat, i a través d’una enquesta accessible a través de la pàgina web municipal. La idea és entendre com es mou la població, quines necessitats té, i on estan els punts conflictius per a trobar solucions alhora efectives i sostenibles des del punt de vista mediambiental.

Els PMUS són obligatoris per llei des de 2011, però la crisi econòmica i la manca de voluntat política varen frenar la seua implantació des del principi. La tendència actual en les estratègies de mobilitat és la d’afavorir al vianant i al ciclista. Des d’aquesta perspectiva, el treball de redacció del PMUS de Paiporta marcarà la pauta de les actuacions futures en l’àrea d’Urbanisme, Medi Ambient i Sostenibilitat. En aproximadament cinc mesos es tindrà el document complet. pla-mobilitat-urbana-sostenible-paiporta

Abans, s’ha de finalitzar la fase de recollida de dades, que també inclou la detecció dels moviments que realitza la majoria de la població, i amb quin mitjà ho fan, així com la identificació dels pols d’atracció d’activitat, i les hores a les que augmenta el nombre de desplaçaments. Amb aquest diagnòstic, es consensuarà amb tècnics i responsables polítics la direcció del pla i, per últim, es marcaran les línies d’actuació per a implantar-lo de manera efectiva.

Dejar respuesta

Please enter your comment!
Please enter your name here