Oscar Martín i el seu curt ‘Falles 37’ i la exposició de Calo Carratalá, cites de la VI setmana cultural de la Falla Sant Roc

551

Alboraya en Curt. Jimmy Entraigues y Oscar Martín

Dilluns que ve, 16 de desembre, a les 20.30 hores s’ inaugura la Setmana Cultural de la Falla Sant Roc de Torrent amb una exposició de pintures del pintor torrentí més internacional, Calo Carratalá, mostra sobre Torrent que estarà a disposició del públic durant tota la setmana. També es podran veure diferents vestits que han lluït diverses falleres majors de València, així com els vestits de les Falleres Majors de Torrent que han ixit d’esta històrica comissió. Ja després del sopar, l’investigador torrentí, Salvador Ciscar, qui efectuarà la seua xarrada titulada ‘Torrent, 1936-1939, història d’una guerra’.

Per la seua banda, el dimarts 17 de desembre a les 22.00 hores, Ana Muñoz explicarà el procés de creació del palmito com a complement de la indumentària femenina festiva.

Molt diferents serà l’endemà, 18 de desembre, perquè a les 20.30 es presentarà en Torrent la revista Cendra. Número que compta amb la portada del guardonat dibuixant de còmic Paco Roca i que a més conté el DVD del curtmetratge “Falles 37, l’art en guerra” d‘Óscar Martín García, que ha estat preseleccionat per optar als Premis Goya en la categoria de millor curtmetratge documental i que va guanyar la I edició del festival ‘ Alboraya en Curt’, organitzat per Hortanoticias.

Després del sopar, sobre les deu de la nit, començarà un debat amb el suggeridor títol de “La que se avecina”, on directius de falles de la Comunitat Valenciana comentaran l’estat de les Falles després de l’escenari de normatives incòmodes, pujades d’impostos i altres dificultats.

El moderador del mateix serà Manuel Andrés Ferreira, participant en ella Pep Lloret, president de la Federació de Falles de Gandia; Josep Nos, president de la Federació de Falles de Burriana; Francisco Romero, president de la Federació de Falles de Primera a de València; Juanfran Solivares, vicepresident de la Falla Sant Vicent-Periodista Azzatti de València i assessor jurídic de Junta Central Fallera; Carlos Galiana, president de la Falla Sevilla-Dénia de València i Sofía Parra, presidenta de la Falla Sant Vicent de Paúl-Diputada Clara Campoamor de València.

L’últim dia, dissabte 21 de desembre, la vesprada es dedicarà als infantils, els quals disfrutaran de jocs i tallers. I a partir de les deu de la nit hi haurà un cuentacuentos per a tots els públics.

Dejar respuesta

Please enter your comment!
Please enter your name here

Este sitio usa Akismet para reducir el spam. Aprende cómo se procesan los datos de tus comentarios.