Compromís, Canviem, EU i PP tomben de nou el pressupost presentat pel PSPV d'Alaquàs

882

L’Ajuntament d’Alaquàs continuarà amb el Pressupost Municipal prorrogat per a l’any 2018. Els comptes presentats per l’equip de govern el passat dimecres 7 de març en sessió plenària han estat rebutjats pels partits de l’oposició. Partit Popular, Compromís, Canviem entre Tots Alaquàs i EU votaren en contra; en canvi PSPV-PSOE i C’S van votar a favor.

alaquas ayuntamiento fachadaL’alcaldessa d’Alaquàs, Elvira García Campos, ha destacat que un any més s’ha “perdut una oportunitat única de responsabilitat compartida, d’aconseguir espais d’enteniment i col·laboració en temes fonamenals per Alaquàs. Els pressupostos són l’element més important que tenim els ajuntaments per a desenvolupar la nostra tasca política i incidir en la construcció d’una societat més justa per a totes i tots. Des de l’equip de govern continuarem treballant en aquesta línia, amb pressupost prorrogat o no, en solitari i de valent i explicant el que significa no tindre un pressupost aprovat”.

La primera edil ha destacat la obstaculització que suposa de nou una prorrogació del pressupost “per això, el pressupost presentat per al 2018 s’ajustava a una realitat que ha de servir-nos per a sentar les bases del futur econòmic d’Alaquàs, apostant pel desenvolupament i la promoció del nostre teixit productiu, abordar la plantifica urbanística, incrementar la protecció del medi ambient i continuar amb les polítiques socials i la cultura. Perquè hem segut capaces de pagar deute, contindre despesa, mantindre serveis públics de qualitat gràcies a la política austera aplicada i hem amortitzat més de 13 milions d’euros en 5 anys”.

El pressupost presentat per l’equip de govern ascendia a 22.638.000 euros i tenia com a objectiu principal, el de millorar la vida dels veïns i veïnes d'Alaquàs, mantenint uns serveis públics de qualitat, els llocs de treball i les polítiques socials i de foment de l'ocupació. Els nous pressupostos han estat construïts sota quatre premisses fonamentals: la participació política i ciutadana, la inversió de 500.000 euros per a posar en marxa millores a Alaquàs i l'amortització anticipada de 750.000 euros de deute.

L'equip de govern ha recordat que en les últimes setmanes s'ha estat treballant de manera conjunta i s'ha brindat la col·laboració a tots els partits polítics però de nou s'ha trobat en el 'no' de Partit Popular, Compromís, Canviem entre Tots Alaquàs i EU.

Cs afea la falta de corresponsabilidad política de la oposición

El concejal y Portavoz municipal de Ciudadanos Alaquàs, Juan Carlos Mellado, explicó la oposición política de su formación y lamentó  "la sombra partidista de los presupuestos que no les permite al resto de la oposición ver el bosque en beneficio de la mayoría de la población de Alaquàs”.

Mellado criticó la oposición por su "falta de corresponsabilidad política" y afirmó que a pesar de no ser nuestros presupuestos, hemos votado a favor al partir de unos presupuestos prorrogados y que se deben ajustar ya a la realidad actual, reconocemos la voluntad política del equipo de gobierno, que han permitido que se trabajen participada mente y con corresponsabilidad a través de la comisión anterior y de las sucesivas reuniones de trabajo y además de estar equilibrados y ajustados a norma, permitirán incidir de manera decisiva en la construcción de un Alaquàs más justo, más equitativo, realista y solidario".

DEJA UNA RESPUESTA

Por favor ingrese su comentario!
Por favor ingrese su nombre aquí

Este sitio usa Akismet para reducir el spam. Aprende cómo se procesan los datos de tus comentarios.