El poble que volem

879

¿S’ho heu plantejat? ¿Passejeu pel vostre barri i ho penseu? ¿Que fa falta? ¿Que necessitem?

¿Sabeu allò que pot fer o no pot fer l’Ajuntament? ¿Sabeu alló de que s’està beneficiant Paterna de la gestió del Govern del Botànic? ¿Sabeu com ens afecta lo que fa el Govern Central?

Si estas llegint açò, alguna inquietud tindràs en aquestos temes. Alguna cosa penses que es pot millorar o fer d’alguna altra manera. La llàstima es que cap responsable del govern actual del PSOE va a preguntar-te, ni segurament te donara les ferramentes per a que pugues traslladar les teues propostes. Les queixes per Facebook, per favor.

Segurament seràs dels que fuges de l’excés de ‘sucre’ de l’Instagram, dels que ens empalaga tant de ‘postureo’ i desconfíes de que tot siga tan bonico no?

Doncs si, més enllà de malbaratar diners en márquetin i en l’exhaltació personal i publicitat en xarxes socials hauiem de pensar en altres coses… ¿quina és la Paterna que volem? ¿Quin futur vols per al nostre poble?

Al menys esta clar que molts celebrem la protecció de Les Moles, al contrari que el PSOE de Paterna que volia destruirlos per fer un megacentre comercial. Esta clar que la majoria apostem per la mobilitat sostenible i reduir la contaminació, al contrari que el PSOE en Madrid que vol ampliar el ByPass o el Port de València.

Curiosament estos mateixa del PSOE son els del #greenwashing (aparenten la defensa del mediambient) portant el pin del Desenvolupament Sostenible o traguent noticies “ecologistes” per seguir enganyant al personal.

¿Com vols que te pregunten? I si els diguem que la Paterna que volem será verda, o no será.

Verda, per fi,  en el sentit estricte de la paraula, envoltada de Parc Natural des de la Vallesa, el riu, l’horta i Les Moles. Però també verda en el sentit més europeu.

Un poble amable, on es potencie el comerç de proximitat, on no siga precís gastar tant el cotxe, on pugam peatonalitzar part del centre històric, soterrar les vies de FGV i fer un cinturó verd que conecte Santa Rita amb Campament, un poble on seguir treballant per que les conexions cliclopeatonals per conectar Mas del Rosari i La Coma amb Lloma Llarga i el centre del poble siguen una realitat gràcies, només, al Govern del Botànic.

Politiques verdes i transparents en la millora, necessària, de serveis municipals: el transport públic, la neteja, la gestió de residus…i algún altre encara en mans d’empreses privades amb contractes desactualitzats per a estar al 2021.

Clar, però per això hauriem de fer un plantejament general, polític, de quin poble volem, com ens agradaría viure. El problema que tenim es que el govern municipal no vol destinar el seus esforços en fer política, ni tenen cap interés en aquesta reflexió conjunta.

Fem-ho nosaltres. (encara sabent que açò no dona seguidors en TIkTok)

[ Juanma Ramón | Portaveu de Compromís per Paterna | @juanma_ramon ]

1 Comentario

Dejar respuesta

Please enter your comment!
Please enter your name here

Este sitio usa Akismet para reducir el spam. Aprende cómo se procesan los datos de tus comentarios.