Open House obrirà les portes d’edificis fins ara tancats en la seua segona edició a València

26

L’Ajuntament ha donat suport, per segon any consecutiu, a la iniciativa que celebren anualment 40 localitats de tot el món «per redescobrir l’arquitectura que atresoren les ciutats». El festival Open House es desenvoluparà a la capital del Túria del 15 al 17 de maig, i enguany l’obertura de portes gratuïta anirà més enllà del terme municipal, fins a la planta Reciclatge de Manises. «I vista la bona acollida que este esdeveniment va tindre l’any passat, al consistori hem decidit donar-li una nova espenta i col·laborar-hi, amb les mateixes ganes, il·lusions i bones expectatives».

Així ho ha manifestat l’alcalde de València, Joan Ribó, qui acompanyat de la vicealcaldessa de València i regidora de Desenvolupament Urbà, Sandra Gómez, ha participat en la presentació d’este festival que inclou diferents activitats (tallers, exposicions, conferències) «per a impulsar noves formes de contemplar i habitar la ciutat, i potenciar la presència del disseny i l’arquitectura entre la ciutadania».

«Igual que en 2015 vàrem obrir a la ciutadania esta bellíssima casa projectada inicialment per l’arquitecte Francisco Mora, agraïm que esta iniciativa encoratge a tants altres responsables a obrir els seus edificis, a voltes inaccessibles per a molta gent, tot i que son part de la cultura arquitectònica del passat i del present de la ciutat», ha explicat l’alcalde.

En este sentit, Joan Ribó ha recordat «eI compromís del govern local de recobrar la ciutat per la ciutadania» i ha explicat que, en este marc, ha col·laborat amb el Col·legi d’Arquitectes en la reedició i revisió de la Guia d’arquitectura de València, «amb la intenció de publicar-la amb motiu de la Capitalitat Mundial del Disseny, que se celebrarà a València l’any 2022». Finalment, Joan Ribó, ha expressat el seu convenciment de que «difondre l’arquitectura ens ajuda a fer una ciutat on viure millor».

En la presentació d’esta iniciativa, impulsada per l’Acadèmia Europea del Paisatge Urbà (AEPU) dins del moviment global de l’Open House Worldwide Family, també ha participat la vicealcaldessa de València i regidora de Desenvolupament Urbà, Sandra Gómez, qui hi ha ressaltat que l’objectiu municipal «és donar a conéixer la ciutat del nostre temps, que ha d’avançar cap al futur respectant i valorant la València dels segles anteriors».

Entre els edificis oberts al públic hi haurà espais municipals i altres exemples d’obra civil, palaus, esglésies i habitatges. Els itineraris organitzats preveuen, entre altres, «un redescobriment de la ciutat», tal com ha explicat l’arquitecte Javier Domínguez, encarregat de l’organització d’Open House València.

Pel que fa a les novetats de la present edició, Javier Domínguez ha destacat que en esta experiència de viure la ciutat es va a donar visibilitat a les dones arquitectes, a millorar la marca de València i a convéncer a la societat de la necessitat de mirar cap a l’interior dels edificis.

Per últim, el president del Col·legi d’Arquitectes, Mariano Bolant, ha afegit que este festival l’any passat va comptar amb més de 30.000 visitants i va registrar vora unes 400.000 impactes a les xarxes socials. Enguany es crearan noves modalitats del festival, com ara «Open House Famílies», amb la finalitat d’arribar a un públic major, i la tecnologia tindrà un paper «fonamental, amb la creació d’una plataforma interactiva que estarà disponible durant tot l’any i que pretén liderar les sinergies de totes les iniciatives vinculades a l’arquitectura i el disseny a la ciutat de València».

DEJA UNA RESPUESTA

Por favor ingrese su comentario!
Por favor ingrese su nombre aquí

Este sitio usa Akismet para reducir el spam. Aprende cómo se procesan los datos de tus comentarios.