Oltra destaca que l’augment de la inversió en serveis socials del Consell permetrà la contractació de 12 persones a Catarroja

1056

El nou model de serveis socials elaborat per la Vicepresidència i Conselleria d'Igualtat i Polítiques Inclusives destina enguany 433.860 euros per al finançament dels serveis socials de l'Ajuntament de Catarroja, que permetrà la contractació de 12 professionals per a reforçar aquest departament. El pressupost d'enguany quasi triplica el finançament de 2015, que aconseguia els 156.277 euros.

Així ho ha anunciat la vicepresidenta i consellera d'Igualtat i Polítiques Inclusives, Mónica Oltra, durant la visita que ha realitzat a l'Ajuntament de Catarroja, on ha mantingut una reunió amb l'equip de govern municipal, així com amb els integrants de l'equip de serveis socials.

La vicepresidenta ha destacat l'aposta de la Conselleria per la "remunicipalización" i el "reforç" dels serveis socials municipals amb un increment en el seu finançament que ja va començar en 2017 i que continua enguany, i que suposa un augment acumulat des de 2015 del 327 %.

Tal com ha explicat la vicepresidenta, dels 433.860 euros del pressupost per al finançament dels serveis socials de l'Ajuntament de Catarroja, un total de 313.113 euros serà per a incrementar la contractació de personal per a la formació dels equips base municipals, "amb 8 persones més que en 2016".

Oltra ha assenyalat que l'enfortiment dels serveis socials municipals permet crear una xarxa de professionals i un sistema públic "capaç de compaginar la proximitat a la ciutadania amb els recursos precisos per a la cobertura de les necessitats socials, millorant la intervenció social i comunitària i actuant per a la prevenció, amb la finalitat de rescatar persones i oferir una atenció social de qualitat".

L'objectiu és aconseguir que, entre enguany i el pròxim any, tots els municipis i mancomunitats de la Comunitat Valenciana disposen d'un treballador o treballadora social, un educador o educadora social, un psicòleg o psicòloga, un assessor o assessora jurídica i un administratiu o administrativa.

L'augment de personal "repercuteix en una millor atenció a les persones" ha indicat la vicepresidenta, qui ha explicat que en el cas del municipi de Catarroja la inversió de la Conselleria d'Igualtat aquest últim any, ha permès que la ràtio de professionals per habitant del municipi passe d'un professional cada 7.289 habitants en 2016 a un per cada 2.517 habitants en 2017.

Mónica Oltra ha destacat la necessitat de coordinació i treball conjunt entre les diferents administracions "per a crear recursos eficaços i eficients en la prestació dels serveis socials que posen en el centre a les persones".

Per la seua banda, l’alcalde de Catarroja, Jesús Monzó, ha agraït l’interés del Consell per apropar-se a la realitat dels municipis i ha destacat la importància del treball que els professionals “realitzen dia a dia” des de l’administració local. La primera tinent d’Alcalde, Lorena Silvent, ha remarcat el fet que les llistes d’espera han passat “de ser de dos mesos a l’atenció pràcticament immediata”.

Residència per al 9 d’Octubre

La consellera també ha acudit al Centre Ocupacional 9 d’Octubre, que compta actualment amb 75 usuaris. Els responsables del centre així com l’equip de govern han aprofitat l’ocasió per reivindicar la construcció d’una residència per a persones amb diversitat funcional que complemente este espai. “Es tracta d’una necessitat, ja que el Centre Ocupacional 9 d’Octubre no només dóna servici a població de Catarroja, també té usuaris d’altres pobles de la comarca i, inclús, de València”, ha explicat Jesús Monzó.

El centre ja compta amb uns terrenys, cedits per l’Ajuntament, on podria construir-se la residència. La vicepresidenta ha vistat el solar per “valorar les seues possibilitats”, ja que “existeix una demanda de places per a residències per a persones amb diversitat funcional”, segons ha expressat.

Per últim, també ha visitat el Motor de la República, un antic motor d’aigua construït l’any 1931, que ha sigut recuperat recentment per reconvertir-se en un espai multifuncional.

Dejar respuesta

Please enter your comment!
Please enter your name here

Este sitio usa Akismet para reducir el spam. Aprende cómo se procesan los datos de tus comentarios.