Nova àrea de descans amb tecnologia smart en la via per a ciclistes i vianants d'Alcoi

26

La via per a ciclistes i vianants d'Alcoi compta amb una nova àrea de descans amb capacitat per estacionar 16 bicicletes, a més té 3 taules de pícnic, diferents seients per al descans i font d'aigua pública. Aquesta àrea està ubicada al carrer Carmen Vidal, al costat del pont Rafael Terol. Recordem que l'eix té un recorregut total de 9 quilòmetres, amb dos carrils, un per cada sentit de la marxa. El projecte uneix la via verda de 4.684 metres amb la passarel·la creada recentment que uneix Alcoi amb Cocentaina seguint la cornisa nord de la ciutat.

Pel que respecta a l'àrea de descans s'han instal·lat 4 SMART-RAK, que són un nou suport per a aparcar dus bicicletes per mòdul. La bicicleta queda estable mitjançant la introducció del pedal en la regata. Incorpora dos compartiments per a poder posar el seient i el casc. L'usuari mitjançant l'aplicació mòbil PVerde bloqueja la bicicleta, sense necessitat de portar cadenat. També han col·locat 4 APARCABICIS, que són un suport per a aparcar dues bicicletes en cadascún. La bicicleta queda estable mitjançant la introducció del pedal en l'obertura. L'usuari ha de portar un cadenat per a bloquejar les rodes i el quadre, no hi ha d'utilitzar cap aplicació. Amb un només cadenat es bloqueja el quadre i una de les rodes.

Finalment cal indicar que han instal·lat dos BIKE TOOLS que són una estació d'autoreparació i manteniment de bicicletes. Subjecció de la bicicleta mitjançant uns ganxos amb gomes que permeten una còmoda i correcta manipulació de la bicicleta. Inclou la bomba d'aire per a l'unflat de les rodes, claus hexagonals allen de 3-4-5 mm, clau anglesa, alicates, tornavís pla i estrela i joc de dues palanques per al desmuntatge de cobertes. L'usuari mitjançant l'aplicació mòbil PVerde, pot fer ús de l'estació.

En aquest vídeo es pot veure el funcionament de tots aquests elements:

«Ací tenim un exemple del que ens referim quan parlem d’Smart City. Utilitzem la tecnologia per facilitar la vida a la ciutadania. En aquest cas la meitat dels aparcabicis i els kits de reparació es poden utilitzar gràcies a una aplicació mòbil», explica el regidor de Mobilitat Sostenible, Jordi Martínez.

«L’eix per a ciclistes i vianants encara no té un any de vida, i és un element que cada dia és més utilitzat. La nostra intenció és fomentar la mobilitat sostenible per la ciutat, aquesta és una de les mesures per aconseguir-ho i ara oferim un àrea per a que puguen descansar els usuaris d’aquesta via», ha conclòs, Martínez.

Recordem que aquest eix és un espai pensat tant per a vianants com per a ciclistes que integra les vies verdes dins de la ciutat. Aquest recorregut forma part d'una de les vies verdes més llargues de tota la Comunitat Valenciana que uneix la ciutat de Iecla amb Gandia.

La creació d'aquest eix ha suposat la incorporació a Eurovelo, una xarxa de 15 rutes ciclistes de llarga distància que connecten i uneixen a tot el continent europeu. Les rutes poden ser utilitzades tant per cicloturistes com pels habitants locals que realitzen els seus trajectes diaris. En concret, s'unirà a la línia Eurovelo 8, una ruta de 5.900 km que al llarg del Mediterrani connecta Cadis amb Atenes (Grècia). Aquesta ruta travessa Barcelona, Mònaco i Venècia entre altres ciutats per a descobrir llocs com Albània o Montenegro.

Etapes de l’Eurovelo en la Comunitat Valenciana

Mapa Complet de l’Eurovelo

Recordem que aquest eix per a ciclistes i vianants es va dur endavant amb una ajuda europea de Fons Feder del 50% del cost total. El Programa Operatiu FEDER CV 2014-2020, té com a prioritat el foment de la mobilitat urbana sostenible, és a dir, és una subvenció específica per a aquest tema i no es pot utilitzar per a fer cap altra cosa. Aquesta ajuda està dins de les subvencions creades per la Generalitat Valenciana a través de la Direcció General d'Administració Local per a la creació de vies per a ciclistes i vianants i plans de mobilitat dels municipis de la Comunitat Valenciana.

Dejar respuesta

Please enter your comment!
Please enter your name here

Este sitio usa Akismet para reducir el spam. Aprende cómo se procesan los datos de tus comentarios.