Navarro aborda en el Consell Agrari Municipal el Pla de Reactivació Agrària

30

El regidor de Transició Ecològica de l'Ajuntament de Castelló, Fernando Navarro, ha abordat aquest dimecres amb els membres del Consell Municipal Agrari i de Sostenibilitat les primeres propostes del Pla de Reactivació Agrària, que contempla una sèrie de mesures per a dinamitzar la producció i comercialització de proximitat de la ciutat i recuperar horts ara abandonats a través de l'estratègia del Parc Agrari. Ha anunciat que en el ple de novembre presentaran un projecte amb polítiques de reactivació agrària dins de l'adhesió de la ciutat a la Xarxa de Ciutats d'Agroecologia.

Navarro ha compartit amb els integrants de l'organisme municipal consultiu els primers resultats dels estudis realitzats per les cooperatives Transversal, Mineral Gràfics i la firma Agritec i ha explicat que aquests informes "han realitzat un diagnòstic de l'estat de la terra i de la via de producció i comercialització" i han exposat "polítiques per a actuar en la propietat de la terra, ja que el 40% del sòl està semiabandonat, i d'altra banda, tenim algunes iniciatives d'agroecologia que tenen dificultat per a l'ús de la terra". En aquest sentit, el regidor ha ressaltat que la primera política de la regidoria passarà per actualitzar l'ordenança del banc de terres de 2012 i incorporar l'índex de preus d'arrendaments que anualment publica el Ministeri d'Agricultura.

El regidor de Transició Ecològica ha esmentat altres mesures amb les quals treballarà l'Ajuntament a curt i mitjà termini per a fomentar la producció i comercialització de proximitat o quilòmetre zero. Així, ha assenyalat la creació d'una plataforma o canal que reforce el contacte entre productors i la creació d'una marca que aglutine als productors locals.

També ha ressaltat l'objectiu d'augmentar la presència de mercats de venda directa i la modificació de l'ordenança de mercats no sedentaris per a reservar espais no sedentaris parell la venda de producte de Castelló.

Finalment, ha subratllat l'impuls a iniciatives d'economia verda que fomenten valors naturals i ecosistèmics en el Parc Agrari.

"Des de la Regidoria treballem en polítiques agràries per a que aquest sector siga de nou important a la ciutat. També per una qüestió de sostenibilitat, de consum de proximitat i, en l'actual situació de pandèmia, per ser moment de pensar que existeix marge per a una reactivació agrària. En 2019 vam tindre els primers informes per a la creació del Parc Agrari sobre l'estat del sector i el parcel·lari", ha afirmat Navarro, qui ha afegit que més endavant es convocarà de nou al Consell Agrari per a tractar el document definitiu del Pla de Reactivació

D'altra banda, la Regidoria de Transició Ecològica també ha proposat la constitució en el si del Consell Municipal de dues comissions: de sostenibilitat i polítiques agràries. Aquest òrgan consultiu s'ha activat en aquesta legislatura després de 15 anys sense reunir-se.

Dejar respuesta

Please enter your comment!
Please enter your name here

Este sitio usa Akismet para reducir el spam. Aprende cómo se procesan los datos de tus comentarios.