Arranca el primer banc de palla d’arròs de l’Albufera per buscar una eixida a este residu natural

1
149

cartel banco de paja de arrozAcció Ecologista-Agró, el Sistema de Participació de Garantia d’Ecollaures i la Cooperativa Agroecològica L’Aixada com Eixida, amb la col·laboració de l’Escola de Capatassos Agrícoles de Catarroja, la Fundació Assut, SEO/BirdLife, Col·lectiu Trellat, CERAI (Centre d’Estudis Rurals i d’Agricultura Internacional) i la Societat Espanyola d’Agricultura Ecològica han posat en marxa el primer banc de palla d’arròs de l’Albufera que arranca hui 20 d’octubre.

Amb esta iniciativa pionera estes entitats, que treballen en el camp de la conservació, l’agroecologia i la bioconstrucció, oferixen als potencials demandants d’este producte la possibilitat d’obtenir-lo d’una manera senzilla i molt econòmica. La bala de palla, a només 1 euro.

Així es crea la possibilitat d’obtenir la palla de l’arròs d’una manera senzilla, posant en marxa un sistema d’empacat i arreplegada de la palla, sota demanda, al preu d’1 euro per bala de palla. Este és únicament el preu de l’empacat, ja que amb esta iniciativa s’aprofita un residu agrícola que no té altra gestió, amb la qual cosa és completament gratuït.

Els usos per a la palla de l’arròs són molts i molt diferents. Per exemple, per a elaborar encoixinats en camps de cultiu. Amb una coberta de palla, afavorim la retenció d’humitat al terreny, evitem el creixement de les males herbes i, a poc a poc, la palla es descompon i proporciona nutrients al terreny. També es pot utilitzar la palla com a material de bioconstrucció, un camp en desenvolupament on cada vegada hi han més iniciatives de construcció amb materials naturals i la palla n’és un d’ells. A més a més, podem aplicar la palla per a fer encoixinats en reforestacions o per a evitar l’erosió del sòl en espais forestals.

Les comandes i totes les consultes que els interessats necessiten fer es poden gestionar enviant un correu electrònic a tancatdelapipa@gmail.com. A més a més, els responsables d’aquesta iniciativa organtizaran, el dia de la inauguració del banc de palla, un col·loqui al Parc Natural de l’Albufera de València amb diversos experts que parlaran de les utilitats d’este material, com fer-lo servir i alguns dels reptes mediambientals que encara té pendent este parc natural, com per exemple la importància de millorar la connexió entre l’agricultura i la conservació de la natura. En este sentit, s’analitzaran les iniciatives d’arròs ecològic que s’han desenvolupat en l’Albufera.

1 Comentario

Dejar respuesta

Please enter your comment!
Please enter your name here

Este sitio usa Akismet para reducir el spam. Aprende cómo se procesan los datos de tus comentarios.