Mor Salvador García Llopis, cronista de Rafelbunyol

982

Rafelbunyol decreta un dia de dol oficial i la baixada de les banderes davant la defunció del cronista de la localitat, Salvador García Llopis.

Un dels veïns més il·lustres de la nostra localitat, Salvador García Llopis, encarregat de la crònica social, històrica i política del nostre municipi des de la seua joventut, ha mort hui als 85 d’edat.

Salvador García Llopis, cronista de RafelbunyolLa memòria històrica de Rafelbunyol, es pot reconstruir gràcies a les seues fotografies. Químic de professió, es va enamorar de la fotografia, estudiant en la casa ACFA a Alemanya i posteriorment conquistat pel món de la genealogia i l’arqueologia.

Un estudiós incansable al quual el municipi deu troballes tan rellevants com el descobriment l’any 1953 de restes arqueològiques prehistòriques en la muntanya dels Germanells.

Membre de l’Assemblea de Cronistes del Regne, pertanyent a Lo Rat Penat i participant en la Real Acadèmia de Cultura Valenciana, va ser  l’autor de centenars de treballs publicats en els “cronicones”, molts d’ells guardonats pel seu magnífic treball de recerca, gràcies als quals es pot reviure el passat de Rafelbunyol i entendre la seua gran evolució i desenvolupament cultural i social.

L’enterrament tindrà lloc aquesta vesprada en la Parròquia de Sant Antoni Abad, on tota la comunitat social i política de Rafelbunyol acompanyarà a la família i amics en aquest adéu a una figura de gran rellevància per a la nostra localitat.

Dejar respuesta

Please enter your comment!
Please enter your name here

Este sitio usa Akismet para reducir el spam. Aprende cómo se procesan los datos de tus comentarios.