La marca Productes de l’Horta de Meliana suma ja 35 adhesions de productors, punts de venda i restauració

0
177

Al febrer d’enguany, l’Ajuntament de Meliana impulsava la creació de la marca Productes de l’Horta de Meliana que, després de la tramitació administrativa, va ser presentada a mitjan de maig. Ara, ha finalitzat el període inicial d’ahesions per a poder fer-ne ús i incorporar-la a les diferents activitats econòmiques. S’hi han acollit trenta-cinc activitats entre productors, punts de venda, establiments de restauració i àmbits de consum.

l'horta de melianaSegons ha explicat la regidora d’Agricultura, Amparo Martí, “hem pogut comprovar que la marca ha generat expectació i ha tingut molt bona acollida. Estem especialment contents perquè ha generat acceptació en els difrents àmbits que ens havíem fixat i hem pogut tancar el cercle”. Així, s’hi han acollit catorze productors, un d’ells de productes de ramaderia i la resta productors de fruites i hortalisses. Pel que fa als punts de venda, ja se n’han adherit huit, entre ells, la Cooperativa Agrícola Sant Isidre.

D’altra banda, la regidora també valora de manera molt postiva, “la implicació dels bars, dels establiments de menjars i dels restaurants del municipi, un dels sectors més dinàmics i de referència de la comarca. És molt important que estiguen presents des de l’inici en esta iniciativa de promoció del consum d’estos productes que es fan a Meliana, o per gent de Meliana, perquè ajuden a posar-los en valor”.

Finalment, s’ha aconseguit ja la presència d’un quart àmbit vinculat als espais de consum. Així, Martí està molt satisfeta, per exemple, “que s’hagen adherit dos de les escoletes infantils del poble, que oferixen estos productes en els menús que cuinen als seus menjadors”. S’obri així una dinàmica de treball amb la resta de centres educatius del municipi.

Ara, s’activaran diferents espais de promoció i de difusió de la marca perquè siga coneguda àmpliament per la ciutadania i perquè faciliten més adhesions. Com conclou la responsable d’Agricultura “la marca Productes de l’Horta de Meliana esdevé ja com un element incorporat a la dinàmica de treball de l’Ajuntament”. Així, per exemple, ja compta amb un espai propi en la web municipal i serà un dels elements destacats de FIMEL, la Fira Agrícola i Comercial de Meliana, que enguany tindrà l’horta com a protagonista i que se celebrarà al setembre.

Dejar respuesta

Please enter your comment!
Please enter your name here