Modernització culmina l'ampliació, instal.lació i configuració del sistema informàtic de l’Ajuntament de Paiporta

412

renovacio servidors paiportaLa regidoria de Transparència, Modernització i Participació Ciutadana de l’Ajuntament de Paiporta ha culminat els últims dies el procés de renovació i actualització del sistema informàtic de gestió i de servidors del Consistori. La renovació s’ha portat a terme arran de l'informe de recomanacions i millores de l'empresa encarregada, que va detectar greus deficiències en aquestos sistemes.

Entre les més greus, es trobava la situació dels servidors on s’emmagatzemava informació crítica de l’Ajuntament, infraestructures que estaven des de l’any 2013 sense suport tècnic ni garantia. L’informe extern de l’empresa Enetic qualificava aquesta situació com “totalment atípica en qualsevol corporació”, ja que qualsevol incidència podria haver provocat una pèrdua d’informació difícil de reparar.

A més, les còpies de seguretat o ‘backup’ de tota la informació que gestiona i es genera a l’Ajuntament es realitzaven en una màquina situada al costat dels mateixos servidors, el que haguera motivat la pèrdua definitiva d’informació vital sobre cens, recaptació, tresoreria, pressupost, facturació i tot tipus de documentació que genera una localitat de 25.000 habitants. Les cintes amb la informació s’emmagatzemaven en el mateix edifici consistorial.

El sistema, a més, tenia sis de les màquines virtuals amb la versió de Windows 2003, que actualment no compta amb el suport tècnic l'empresa fabricant, Microsoft, el que haguera motivat encara més dificultats en cas d’algun problema greu.

Les actuacions de la regidoria de Modernització han consistit en la renovació i ampliació de la capacitat dels servidors. S'han adquirit dos nous servidors, una cabina de 'backup' i una cabina de dades. Els dos servidors antics (d'una subvenció del 2010) han sigut traslladats i estan funcionant al Centre Cultural amb la cabina de dades antiga.

La seua funció és replicar contínuament les màquines virtuals més crítiques de l'Ajuntament i les dades. Així, en  cas de caiguda dels servidors de l'edifici consistorial, es poden commutar les màquines virtuals en els servidors del Centre Cultural. Quan el servidor de l'edifici consistorial tornara al seu estat normal, es podria restaurar el sistema per tornar a l'estat inicial.

A més, està implantada una solució tecnològica per monitoritzar tot l'entorn virtual: màquines i emmagatzematge. També ara, el sistema permet realitzar moviments de màquines virtuals en calent entre l'edifici consistorial i el Centre Cultural. Tot aixó  permetrà guardar informació i rescatar-la en cas d’incident greu, com puga ser un incendi o una inundació.

Per poder gestionar de forma eficient totes aquestes millores en l'entorn informàtic, el personal del departament d'Informàtica ja ha completat la formació adient.

Amb el nou sistema es pot emmagatzemar una major quantitat dades, i fer-ho d’una forma més segura. Aquesta mesura, junt a altres que s’han pres des d’aquesta àrea, tenen com a objectiu fer avançar a Paiporta cap a l’administració electrònica, sense paper i, per tant, més eficaç, eficient i sostenible des de punt de vista econòmic i mediambiental.

Dejar respuesta

Please enter your comment!
Please enter your name here

Este sitio usa Akismet para reducir el spam. Aprende cómo se procesan los datos de tus comentarios.