Mislata dedica novembre a reforçar el seu compromís contra la violència de gènere

1139

La XIV edició de les Jornades contra la Violència de Gènere de Mislata van arrancar ahir al matí amb la lectura d’un manifest consensuat entre l’Ajuntament i les associacions de dones de la ciutat i que va ser llegit per l’alcalde, Carlos Fernández Bielsa. A l’acte, celebrat en la plaça de la Constitució, van assistir també els i les alumnes dels instituts de Mislata, que van portar cartells amb missatges al·lusius contra la violència cap a les dones.

La lectura del manifest va obrir una programació que va continuar a la vesprada amb la tradicional Campanya del Llaç Blanc. La Casa de la Dona, l’Ajuntament, el Centre Cultural, La Fàbrica i el Centre Cívic van ser l’escenari d’esta acció on es va repartir a la ciutadania llaços blancs que simbolitzen “el compromís de no permetre ni tolerar la violència contra les dones”, explica Carmen Lapeña, regidora de Dona i Polítiques d’Igualtat.

La vesprada va continuar amb la celebració d’una nova Concentració contra la violència de gènere, una iniciativa de l’Ajuntament i les associacions de dones de Mislata que cada primer dimarts de mes es reunixen a les portes de la Casa de la Dóna per a condemnar les accions violentes contra les dones i recordar a les víctimes. En finalitzar la concentració, l’Ajuntament va inaugurar l’última de les accions del dia, el “Arbre contra la violència cap a les dones”, una olivera que durant totes les jornades romandrà a les portes de la Casa de la Dona perquè els veïns puguen escriure i penjar de les seues branques missatges en favor de la igualtat.

Fins al pròxim dia 25 de novembre, quan es commemore el Dia internacional per a l’eliminació de la violència contra les dones, les XIV Jornades desenvoluparan un ampli programa d’activitats culturals i formatives en l’organització de les quals col·laboren amb l’Ajuntament l’Associació de Dones de Mislata, Espai Violeta, Associació de Dones Progressistes de Mislata, Asociación de Mujeres Ciudadanas, Por ti mujer i Mujeres Unidas Aportando al Desarrollo (MUAD).

Dejar respuesta

Please enter your comment!
Please enter your name here

Este sitio usa Akismet para reducir el spam. Aprende cómo se procesan los datos de tus comentarios.