Mislata dedica novembre a reforçar el seu compromís contra la violència de gènere

0
583

La XIV edició de les Jornades contra la Violència de Gènere de Mislata van arrancar ahir al matí amb la lectura d’un manifest consensuat entre l’Ajuntament i les associacions de dones de la ciutat i que va ser llegit per l’alcalde, Carlos Fernández Bielsa. A l’acte, celebrat en la plaça de la Constitució, van assistir també els i les alumnes dels instituts de Mislata, que van portar cartells amb missatges al·lusius contra la violència cap a les dones.

La lectura del manifest va obrir una programació que va continuar a la vesprada amb la tradicional Campanya del Llaç Blanc. La Casa de la Dona, l’Ajuntament, el Centre Cultural, La Fàbrica i el Centre Cívic van ser l’escenari d’esta acció on es va repartir a la ciutadania llaços blancs que simbolitzen “el compromís de no permetre ni tolerar la violència contra les dones”, explica Carmen Lapeña, regidora de Dona i Polítiques d’Igualtat.

La vesprada va continuar amb la celebració d’una nova Concentració contra la violència de gènere, una iniciativa de l’Ajuntament i les associacions de dones de Mislata que cada primer dimarts de mes es reunixen a les portes de la Casa de la Dóna per a condemnar les accions violentes contra les dones i recordar a les víctimes. En finalitzar la concentració, l’Ajuntament va inaugurar l’última de les accions del dia, el “Arbre contra la violència cap a les dones”, una olivera que durant totes les jornades romandrà a les portes de la Casa de la Dona perquè els veïns puguen escriure i penjar de les seues branques missatges en favor de la igualtat.

Fins al pròxim dia 25 de novembre, quan es commemore el Dia internacional per a l’eliminació de la violència contra les dones, les XIV Jornades desenvoluparan un ampli programa d’activitats culturals i formatives en l’organització de les quals col·laboren amb l’Ajuntament l’Associació de Dones de Mislata, Espai Violeta, Associació de Dones Progressistes de Mislata, Asociación de Mujeres Ciudadanas, Por ti mujer i Mujeres Unidas Aportando al Desarrollo (MUAD).

Dejar respuesta

Please enter your comment!
Please enter your name here