Mislata gaudeix de la tradicional passejà de la Mare de Déu dels Àngels

0
113

Mislata passeja-mare-de-deu-dels-angels-Els veïns de Mislata varen gaudir ahir d’un dels actes més tradicionals i que més intacte s’ha mantingut al llarg del temps de les seues Festes Patronals i Populars, la passejà de la Mare de Déu dels Àngels. La imatge recorre els carrers del municipi en un carro d’horta tirat per un cavall mentre els clavaris i les penyes de pólvora obrin el pas de la patronal lançant coets de luxe.

Es tracta d’una de les cites més tradicionals i arrelades de la localitat que ha sabut conservar la seua imatge genuïna i el sabor dels costums més valencians, en un acte senzill i informal.

Com explica el president de la clavaria que porta el nom de la Mare de Déu, Lluís Latorre, “es tracta de traure la Mare de Déu al carrer per a que el poble puga disfrutar d’ella i ella del poble com una més, encara que siga la nostra patrona”.

Enguany, a més, la clavaria havia invitat a totes les penyes relacionades amb la pólvora que existixen a Mislata perquè la comitiva fora més nombrosa i l’acte, més espectacular i colorit.

Les autoritats municipals, amb l’alcalde, Carlos Fernández Bielsa, i el regidor de Festes, Francisco Herrero, al front, han volgut participar en la passejà, que tancava la banda de música del Centre Instructiu Musical de Mislata.

Dejar respuesta

Please enter your comment!
Please enter your name here

Este sitio usa Akismet para reducir el spam. Aprende cómo se procesan los datos de tus comentarios.