Milers de torrentins i veïns de l’Horta disfruten d’un multitudinari i calorós Sant Blai

0
161

Com cada any, milers de torrentins i veïns de la comarca de l’Horta han gaudit de la festa en honor de Sant Blai. Xiquets i majors han omplit el carrer de Ramón y Cajal, on el santblaiets, les parades de porrat i la cassola de Sant Blai han estat molt presents.

Torrent. Sant Blai 2016. Rossejat

La festa ha començat de bon matí amb la benedicció de pans i una missa a la parròquia de Sant Lluís Bertran. A les 11:30 hores, un total de 23 clavaris i clavariesses de Sant Blai, entre 3 i 5 anys, han desfilat en una cercavila acompanyats amb la música de la dolçaina i tabal des de la plaça de l’Església fins a la parròquia de Sant Lluís Bertran. Allí ha tingut lloc la missa major, on els clavaris i les clavariesses han estat abanderats per les tres mares: María Hurtado Blanquer, Inmaculada Puchades Vallejo i Leyre Moraga Ortiz que han portat la xiqueta del milacre: María de los Desamparados Sabater Furió.

Torrent. Sant Blai 2016.PSPV

Els prinicipales partits polítics també han participat de la festa. Per part del PSPV, l’alcalde Jesús Ros, ha estat acompanyat per una comitiva de la corporació municipal i per Alfred Boix, Diputat a les Corts Valencianes; Carlos Fernández Bielsa, alcalde de Mislata i President de la mancomunitat de l’Horta sud i Ramón Marí, alcalde d’Albal; el ex ministre, ex conseller y ex alcalde de Picanya, Ciprià Ciscar; el ex candidat a la secretaria general del PSPV, Francesc Romeu, …

Torrent. Sant Blai 2016. Ciudadanos. Porrat. selfie

El Delegado del Gobierno en la Comunitat Valenciana, Juan Carlos Moragues; la ex consellera i ex alcaldesa de Torrent, María Jose Català; la ex alcaldessa de Torrent, Amparo Folgado, encapçelaren la comitiva del PP. Per part de Ciudadanos, els diputats provincials Jose Enrique Aguar y Mamen Peris estigeren acompanyats per una amplia represntación de portaveus i edils de la formació taronja en l’Horta.

IMG_4274_4147x2765

La festa en honor a sant Blai culminà amb la processó des de la parròquia de Sant Josep fins a l’ermita. Tot seguit, es recitarà en vers i es cantaran els gojos.

Clavaris i clavariesses de 2016

 La festa començà el dia 31 de gener amb la imposició de medalles als clavaris i clavariesses. Tot seguit va tindre lloc la Passejada del guió i la recitació en vers a l’arribada a la parròquia.

 Clavariesses 2016: Sofía Pérez Sánchez, Sarah Moraga Ortiz, Elena Reginfo Company, Lucía Fernández Ruiz, Carla Oria de Rueda Puig, María Ubeda Romero, Lucía Pradillo Valor, María Clara García Zanón i Candela Mauri Barea.

Clavaris 2016: Nicolás González Martínez, Guillermo Carretero Fernández, Mario Navarro Belenguer, Raúl Pérez del Puerto, Vicente Simó Mollá, Juan Pablo García Zanón, Javier Soriano Rodríguez.

Dejar respuesta

Please enter your comment!
Please enter your name here