Milers de persones han gaudit de la XII edició de la Festa del Porrat

0
88

Alaquàs ha acollit aquest cap de setmana la XII edició de la Festa del Porrat ubicada al Parc del Roser. Milers de persones han gaudit enguany d’aquesta festa organitzada per l’associació cultural Penya El Foc 2000 i l’Orde Mínima Seglar amb la col•laboració de l’Ajuntament d’Alaquàs per tal de commemorar la festivitat en honor a Sant Francesc de Paula, patró d’Alaquàs.
Segons els organitzadors, la Fira del Porrat supera cada any l’índex de participació. La inauguració oficial d’aquesta nova edició es va celebrar el divendres 27 d’abril. La inauguració va donar pas a una completa programació en què ha hagut festa per als més menuts, jocs tradicionals, sopars populars i el cuinat de les típiques calderes d’arròs amb fesols i naps per a tota la població.

La gran festa per als xiquets i xiquetes va tindre lloc el dissabte a partir de les 11:30 hores. A les 13:30 hores hi va haver una gran globotà i a les 17 hores es va celebrar la XII marató de truc “Festa del Porrat”. A les 21:30 hores va tindre lloc el sopar popular.

El diumenge, com és tradicional, es van cuinar les tradicionals calderes de Sant Francesc de Paula a càrrec de l’Associació Cultural Penya el Foc 2000 i l’Orde Mínima Seglar amb la col•laboració de la colla de cuiners de Massalfassar. Més de 4.400 racions d’arròs amb fesols i naps, plat típic de la gastronomia de l’Horta, es van repartir en un acte que va superar la participació d’anys anteriors. Es tracta d’una de les activitats més populars entre la població i que, a més, compta amb una llarga tradició que va perdre’s durant molts anys però que han recuperat els actuals organitzadors amb gran èxit d’acollida.

La festa va finalitzar per la vesprada després de la tradicional missa i el novenari al que va seguir el trasllat de la imatge de Sant Francesc de Paula a la seua capella, situada al Passatge Amadeu Aguilar. A les 23 hores es va realitzar la Clausura Oficial del Porrat 2012.

Dejar respuesta

Please enter your comment!
Please enter your name here

Este sitio usa Akismet para reducir el spam. Aprende cómo se procesan los datos de tus comentarios.