Més de 50 gossos participen en el casting per a la campanya de conscienciació de recollida d’excrements a Paiporta

655

Desenes de veïnes i veïns de Paiporta han participat aquest dimarts junt als seus gossos i gosses en el casting per a decidir la imatge de la campanya de conscienciació sobre la recollida d’excrements a la localitat. El problema de les deixalles de les mascotes ha provocat nombroses queixes, i l’Ajuntament ha posat en marxa una campanya en diferents fronts per a acabar amb aquest comportament incívic.

paiporta. casting perros

Han participat més de 50 mascotes, que han estat fotografiades per l’equip de comunicació i imatge de l’Ajuntament. Les fotos seran valorades per un jurat, i algunes d’elles s’incorporaran als cartells i fullets informatius i de conscienciació que es repartiran en les pròximes setmanes.

A més de la campanya de conscienciació a través de cartells en què s’ha demanat la participació a la ciutadania i les seues mascotes, l’Ajuntament de Paiporta repartirà 10.000 díptics informatius per a tots els domicilis de la localitat. Així mateix, es distribuiran kits de recollida d’excrements, consistents en una caixa per a guardar bosses i facilitar la recollida que es pot enganxar en les corretges per a passejar als gossos. En total, es distribuiran unes 20.000 bosses que, junt amb els kits, es podran recollir a la seu de l’empresa pública ESPAI (al Carrer Convent número 43).

En els díptics, es remarca l’obligació dels propietaris de mascotes de no embrutar amb els excrements els espais públics i evitar les miccions en les façanes d’edificis i en el mobiliari urbà, així com l’obligació de recollir les deposicions immediatament, de forma higiènicament acceptable i netejar, si fos necessari, la part de la via, espai públic o mobiliari urbà que hagués resultat afectat.

La distribució del kit té l’objectiu de canviar els hàbits d’un xicotet grup de propietaris que són els causants de la presència d’excrements a la via pública i en parcs i jardins.

En  paral·lel al repartiment d’aquests kits de recollida d’excrements, la Policia Local incrementarà la vigilància per a sancionar aquelles persones que no recullen els excrements. La campanya “està destinada a prevenir i conscienciar més que a multar, però també caldrà  sancionar a aquelles persones incíviques que no respecten les mínimes normes de convivència”, segons ha explicat el regidor d’Urbanisme, Medi Ambient i Sostenibilitat, Pep Val.

Durant la campanya s’instal·laran papereres especials per a dipositar els excrements dels gossos. S’aprofitarà també l’organització d’altres activitats en el municipi per muntar taules informatives, repartir díptics i kits de recollida, cas de la tradicional benedicció d’animals el dia de Sant Antoni.

DEJA UNA RESPUESTA

Por favor ingrese su comentario!
Por favor ingrese su nombre aquí

Este sitio usa Akismet para reducir el spam. Aprende cómo se procesan los datos de tus comentarios.