Més de 50 gossos participen en el casting per a la campanya de conscienciació de recollida d’excrements a Paiporta

0
167

Desenes de veïnes i veïns de Paiporta han participat aquest dimarts junt als seus gossos i gosses en el casting per a decidir la imatge de la campanya de conscienciació sobre la recollida d’excrements a la localitat. El problema de les deixalles de les mascotes ha provocat nombroses queixes, i l’Ajuntament ha posat en marxa una campanya en diferents fronts per a acabar amb aquest comportament incívic.

paiporta. casting perros

Han participat més de 50 mascotes, que han estat fotografiades per l’equip de comunicació i imatge de l’Ajuntament. Les fotos seran valorades per un jurat, i algunes d’elles s’incorporaran als cartells i fullets informatius i de conscienciació que es repartiran en les pròximes setmanes.

A més de la campanya de conscienciació a través de cartells en què s’ha demanat la participació a la ciutadania i les seues mascotes, l’Ajuntament de Paiporta repartirà 10.000 díptics informatius per a tots els domicilis de la localitat. Així mateix, es distribuiran kits de recollida d’excrements, consistents en una caixa per a guardar bosses i facilitar la recollida que es pot enganxar en les corretges per a passejar als gossos. En total, es distribuiran unes 20.000 bosses que, junt amb els kits, es podran recollir a la seu de l’empresa pública ESPAI (al Carrer Convent número 43).

En els díptics, es remarca l’obligació dels propietaris de mascotes de no embrutar amb els excrements els espais públics i evitar les miccions en les façanes d’edificis i en el mobiliari urbà, així com l’obligació de recollir les deposicions immediatament, de forma higiènicament acceptable i netejar, si fos necessari, la part de la via, espai públic o mobiliari urbà que hagués resultat afectat.

La distribució del kit té l’objectiu de canviar els hàbits d’un xicotet grup de propietaris que són els causants de la presència d’excrements a la via pública i en parcs i jardins.

En  paral·lel al repartiment d’aquests kits de recollida d’excrements, la Policia Local incrementarà la vigilància per a sancionar aquelles persones que no recullen els excrements. La campanya “està destinada a prevenir i conscienciar més que a multar, però també caldrà  sancionar a aquelles persones incíviques que no respecten les mínimes normes de convivència”, segons ha explicat el regidor d’Urbanisme, Medi Ambient i Sostenibilitat, Pep Val.

Durant la campanya s’instal·laran papereres especials per a dipositar els excrements dels gossos. S’aprofitarà també l’organització d’altres activitats en el municipi per muntar taules informatives, repartir díptics i kits de recollida, cas de la tradicional benedicció d’animals el dia de Sant Antoni.

Dejar respuesta

Please enter your comment!
Please enter your name here