Més de 5.000 persones visiten el Port de Catarroja en els actes més emblemàtics de les Festes

1089

fiestas catarroja estudio turísticoEl concurs d’allipebre, l’exhibició de Vela Llatina, la Festa de l’Arròs i altres activitats de les festes han convertit el Port de Catarroja este cap de setmana passat en un destí turístic privilegiat per al poble.

Més de 5.000 persones han visitat este paratge per a asistir als actes més emblemàtics del calendari fester catarrogí. En concret, dissabte, el dia en què se celebrà el concurs d’allipebre, visitaren el Port entre 2.000 i 2.500 persones. Mentre que el diumenge foren unes 3.000 aproximadament. Una jornada en la que pugueren assistir a l’exhibició de Vela Llatina, la Festa de l’Arròs, organitzada per la denominació d’origen, o la jornada de la Llum Solar i les energies renovables.

Són dades provisionals de l’estudi que està elaborant la regidoria de Turisme, dirigida per Dolors Gimeno, per a demanar que Catarroja siga declarat oficialment ‘Municipi Turístic’, un reconeixement que obri un ventall de possibilitats i inversions molt gran per a potenciar la vessant turística del poble.

Els actes en què es posarà en pràctica este recompte són el concurs d'allipebre, l'esmorzar popular, el concurs de barquets a perxa, la jornada de la llum solar, la festa de la sega de l'arròs, l'exhibició de vela llatina, el cant de la carxofa, la Fira de ‪Catarroja‬, les nits de rock i les actuacions infantils.

Segons la regidora de Turisme, Dolors Gimeno “s’esta treballant per aconseguir esta distinció turística que obriria les portes a programes i inversions per al nostre poble”. El regidor de Festes, Dani Portillo, per la seua banda, considera que “tot i que introduim actes nous com la Fira de Catarroja, hem de respectar les tradicions arrelades al Port, que atrauen a tants visitants”.

El Port com a centre turístic

El port és l’epicentre turístic de Catarroja. És l’artèria que uneix la població amb l’Albufera i una de les senyes d’identitat més importants del municipi. Al Port se celebrà precisament dissabte el concurs d’allipebre, en el qual van participar 150 cuiners i on es van repartir 3.000 racions del plat típic de l’Albufera. De fet, Catarroja ja té registrada la marca ‘Bressol de l’allipebre’ per la seua tradició en esta especialitat culinària.

Diumenge, les protagonistes foren les embarcacions tradicionals del llac. Es va celebrar l’exhibició de Vela Llatina en la qual participaren 33 barques. Centenars de persones seguiren la prova que tanca la temporada des les sis embarcacions oferides per l’Ajuntament i també des de desenes de barques que van eixir a vore la regata.

Enguany els guanyadors han sigut l’embarcació ‘Caluma’ del patró Antonio Herrero, en la primera categoría. La ‘Peixcaora’ de Juan Casañ en la segona categoría, i la ‘Marina’ de Juan Andreu en la tercera. César Meseguer ha guanyat amb ‘Xicotet’ en la categoría de barquets. Les categories es defineixen en funció de la grandària de l’embarcació.

Altres dels actes que han atret l’atenció dels visitants són la Festa de l’Arròs i la Jornada de la Llum Solar. En el cas de la primera, organitzada per la denominació d’origen, s’ha oferit al públic tallers de cuina i també exhibicions dels oficis tradicionals relacionats amb el conreu de l’arròs. Pel que fa a la Jornada de la Llum solar, organitzada per la regidora de Medi Ambient, Empar Chulià, s’han realitzat tallers per a conscienciar de l’ús i avantatges de les energies renovables. S’ha pogut vore com fabricar un forn amb l’energia del sol, per exemple.

Dejar respuesta

Please enter your comment!
Please enter your name here

Este sitio usa Akismet para reducir el spam. Aprende cómo se procesan los datos de tus comentarios.