Més de 42.000 persones visiten la Fira de Sant Sebastià i el 67% d'expositors té la intenció de repetir

1171

assaborint fira 25Com en edicions anteriors, l’organització de la Fira va proveir els expositors oficials d’una enquesta per a ser contestada al final de la fira. Després de llegir les enquestes fetes i de les dades facilitades per la Policia Local, des de Silla conclouen que, “de nou, la Fira es consolida al poble i a la comarca com un dels esdeveniments claus i més importants al calendari festiu”.

“Peça ja fonamental per a promoure el nostre sector agrícola i comercial. Un aparador perfecte del nostre comerç local avalat pel suport dels nostres veïns i veïnes que un any més ixen al carrer per gaudir de la Fira i de totes les activitats variades que ofereix”, assenyalen des del Govern municipal.

Els índexs de participació ciutadana que ha tingut la 16a edició de la Fira de Sant Sebastià ha sigut “un èxit”: més de 42.000 persones han eixit al carrer, malgrat el fred, durant tot el cap de setmana. Destaca diumenge, el dia del patró, en què el centre del poble estava totalment ple. A més, és una fira que creix cada any. Respecte al 2014 s'ha pujat de 72 expositors a 89; de dos fires d’atraccions amb sis atraccions a tres fires amb huit atraccions i de 61 artesans de les fires medievals del 2014 a 102 artesans al 2015.

L’esforç de l’Ajuntament de Silla des de fa anys, posant tot un potencial humà i tècnic i el suport de la Diputació de València per intentar que continue creixent i convertint-se en un referent, és una realitat indiscutible. Així ho demostra l’índex d’assistència de públic i també l’índex de satisfacció per part dels expositors.

Després de preguntar als expositors si estan contents amb l’afluència de públic i atés l’èxit de convocatòria que any rere any està mostrant la Fira de Sant Sebastià, un 68, 25% (69% en l’any 2014) dels participants contesten de manera positiva (sols 19 expositors, d’un total de 63, diuen que no estan contents amb l’assistència del públic).

Respecte a la impressió que han tingut els expositors de la Fira, del total de respostes obtingudes, un 20, 63% (12, 28% en 2014) dels expositors té una impressió molt bona de la Fira, un 36, 50% (49, 12% en 21014) té una impressió bona, un 34, 92% (17, 54% en 2014) té una impressió acceptable i un 7, 94% (19, 29% en 2014) una impressió deficient. Els organtitzadors han destacat que “és la primera vegada en tretze anys que un nombre elevat d’expositors (sumant el punt “molt bona”, “bona” i “acceptable” estaríem parlant del 92% del total) tenen una impressió positiva de la Fira”.

Des del punt de vista organitzatiu, aquesta és una de les preguntes que més ajuden a saber el grau d’acceptació que els expositors tenen respecte a l’activitat firal “ja que pocs comerciants i empresaris es gastarien els seus diners dues vegades en una activitat que no els reportara cap tipus de benefici, ja siga pecuniari, o de mercadotècnia”.

“De fet, si haguérem de valorar l’èxit de la fira per la seua rotació, en el sentit d’expositors que volen repetir l’any que ve, no hi ha cap dubte que aquesta XVI edició ha sigut un èxit”, aclaren. Aquesta afirmació està sustentada en el fet que un 66, 66% (58% l’any 2014) dels participants en l’edició d’enguany tenen la intenció de repetir l’any proper, sols un 25, 40% (35% l’any 2014) diu que s’ho pensarà i només un 7, 94% (5% l’any 2014) afirma que no té intenció de repetir experiència. Sols 5 expositors, de 63 que han contestat, diuen que no repetiran.

“Podem considerar molt positiva aquesta edició de l’any 2015 en què la crisi fa i ha fet que molts visitants sols passejaren per la Fira i, no obstant això, prop d’un 34% dels expositors diuen que han tret beneficis nets. Cal recordar que molts expositors que contesten que no han tret benefici són expositors que vénen a la fira a fer promoció de la seua marca i no a vendre productes”, expliquen. Tot i això, l’organització de la Fira ha asegurat estar “molt satisfeta amb l’assistència de públic”.

Dejar respuesta

Please enter your comment!
Please enter your name here

Este sitio usa Akismet para reducir el spam. Aprende cómo se procesan los datos de tus comentarios.